Kangoeroes Mechelen geeft stunt tegen Oostende uit handen

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Kangoeroes Mechelen geeft stunt tegen Oostende uit handen

Print

Wat was Kangoeroes Mechelen tegen kampioen Oostende dicht bij een stunt (70-75). Met nog minder dan vijf minuten op de wedstrijdklok hadden de Maneblussers een 66-58-bonus op zak. “We hapten naar adem en Oostende speelde het routineus uit”, sakkerde coach Paul Vervaeck.

Kangoeroes Mechelen - Oostende had alles wat een basketbalpartij moet brengen. Een snelle start (0-11) van de kustploeg, de remonte van de underdog (35-32 halfweg) en een uitloper van ­Kangoeroes Mechelen: 64-54. Last but not least uiteraard ook de klassieke uitsluiting van coach Dario Gjergja, die na twee tech­nische fouten terecht naar de kleedkamer werd gestuurd. Ook Dusan Djordjevic, Shevon Thompson en Braian Angola ­incasseerden na protest een technische fout.

“We moeten minder commentaar geven en meer met de match bezig zijn”, zei de Oostendse ­assistent-coach Thierry Declercq eerlijk. “Onze jonge gasten bijvoorbeeld waren afwezig en hadden na een Champions League-wedstrijd de knop niet omgedraaid. Als je Kangoeroes niet respecteert, krijg je problemen. Dat is een leerproces en moet dus beter.”

Bij Kangoeroes Mechelen bewerkten Rayshawn Simmons (15 punten, 8 rebounds, 4 assists), ­Jito Kok, het met bommen uitpakkende duo Terry Deroover (21 punten) en Shavon Coleman (19 punten, 9 rebounds) de comeback en de aansluitende tienpuntenbonus. De Winketkaai was in de slotfase dan ook klaar voor de stunt van de speeldag, maar Oostende dacht daar anders over. Braian Angola zorgde met driepunters bij 68-68 voor de aan­sluiting en ­leidde de kustploeg na een 4-17-tussenspurt naar de winst. In die laatste minuut stond Dario Gjergja in het hoekje van de zaal naar de match te kijken. ­Reglementair niet toegelaten en ook daar hadden de refs moeten ingrijpen.

“Ik zoek geen excuus, maar we misten Marvin Clark (knie, red.) en dat deed pijn in onze rotatie”, aldus coach Paul Vervaeck. “Ik ben fier op de prestatie van mijn selectie, maar jammer genoeg hapten we naar adem in money-time.”

KANGOEROES MECHELEN: Deroover 21, Bogaerts 0, Fletcher 6, Lasisi 0, Simmons 15, Coleman 19, Stuteville 2, Kok 7.

OOSTENDE: Buysse 6, Van der Vuurst 0, Schwartz 7, Mwema 7, Angola 21, Desiron 0, Djordjevic 9, Thompson 15, McIntosh 7, Sylla 3.

Meer sportnieuws