© Mia Uydens

IN BEELD. 11 november in de Kempen

In verschillende gemeenten in de Kempen werden er maandag 11 november-herdenkingen gehouden. Een overzichtje:

bvdl, jeey, ho

BEERSE. Herdenking brengt volk op de been

Het monument op de Singel in Beerse was maandag de locatie voor de jaarlijkse herdenking van Wapenstilstand. Honderden mensen namen eerst deel aan een optocht door het centrum naar de Singel. Daar vond in aanwezigheid van burgemeester Bart Craane (CDE-Vlim.be), kinderen van de basisscholen en de koninklijke fanfare Het Werk der Toekomst een bloemenhulde plaats. Een delegatie van de brandweer van Beerse, onder wie enkele klaroenblazers, luisterde de plechtigheid op. Ook de vzw Spearhead was aanwezig met enkele oude militaire voertuigen.

© Mia Uydens

© MU

© MU

© MU

© MU

© MU

KLEIN-VORST. Vredesstoet door regen en wind

In barre weersomstandigheden trok maandag een Vredesstoet door de straten van Klein-Vorst (Laakdal). Verenigingen, burgers, oudercomités, kinderen van de academie Muziek, Woord en Dans en leerlingen van meerdere scholen en een 25-tal oude legervoertuigen gaven gestalte aan een stoet waarin hulde gebracht werd aan de Laakdallers die streden voor de vrijheid van België.

© Jean Eykmans

MEERHOUT. Bevrijdingsfeesten ten einde

Tijdens de traditionele 11 november-herdenking kregen de Bevrijdingsfeesten van september eenstijlvolle afronding. Tijdens een salongesprek getuigden Charel Reynders, de zager van Zittaart, Mit Laermans en Yvonne Vermeulen hoe zij op 13 september 1944 de bevrijding van Meerhout ervaarden. Na de bloemenhulde werd de aftermovie van de Bevrijdingsfeesten vertoond.

© Jean Eykmans

NOORDERWIJK. Optocht ter ere van gesneuvelden

In Herentals vonden in de drie deelgemeenten herdenkingsmomenten plaats tijdens 11 november. In Noorderwijk waren er een optocht en bloemenhulde op de twee begraafplaatsen en bij het monument van de gesneuvelden. In die plechtigheid was er nadrukkelijk ook een aandeel voor de lokale jeugd weggelegd, zodat de herinnering aan de slachtoffers van de oorlog ook volgende generaties gedragen wordt.

© Hans Otten

GEEL. Grootse herdenking einde oorlog

De groots opgezette herdenkingsplechtigheid voor het einde van de Eerste Wereldoorlog werd ook een gelegenheid om de zware strijd bij de bevrijding van Geel te gedenken. Samen met de marinekadetten van Geel legden de vertegenwoordigers van verscheidene instanties nadien bloemenkransen neer bij het monument van de gesneuvelden aan het stadhuis.

© Hans Otten

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio