© REUTERS

Cannabistelers in verborgen kelder op heterdaad betrapt dankzij alerte burgers

Dankzij alerte burgers heeft de politie in Puurs-Sint-Amands twee cannabistelers op heterdaad kunnen betrappen. De plantage met een 700-tal plantjes zat verstopt in de kelder van een kippenhok die bereikbaar was via een valdeur en een ladder.

svh

De politie van de zone Klein-Brabant viel afgelopen vrijdag binnen in het gebouwtje in de Zeutestraat in Puurs-Sint-Amands. Op basis van enkele recente getuigenissen van burgers waren er voldoende aanwijzingen om een huiszoeking op heterdaad te verrichten.

Op het terrein stond een kippenhok. Via een valdeur en een ladder was het mogelijk om toegang te krijgen tot een verborgen kelder. Daarin betrapte de politie twee verdachten, een 23-jarige en een 29-jarige man uit Antwerpen. Ze werden voor de onderzoeksrechter in Mechelen geleid en die besliste om de twee mannen aan te houden. De recherche van de lokale politie Klein-Brabant zet het onderzoek voort.

“Het is nog maar eens duidelijk aangetoond hoe belangrijk de melding van een burger is bij het ontdekken van belangrijke criminaliteitsvormen in onze politiezone. De politie heeft in de aanpak van misdrijven dergelijke informatie, hoe miniem ook, meer dan nodig”, klinkt het daar.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio