© Gil Plaquet

Dronken en gedrogeerde hardrijder rijdt zich klem in doodlopende straat

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tien rijbewijzen ingetrokken van 21 dronken bestuurders. Eén van hen ging na het intrekken van zijn rijbewijs aan de haal en reed zichzelf vast in een doodlopende straat. Hij was dronken en had amfetamines genomen.

Leo De Nijn

De bestuurder stak in de Nekkerspoelstraat in Mechelen tegen hoge snelheid een ander voertuig voorbij, net op het ogenblik dat een van politievoertuigen naderden uit de tegenovergestelde richting. “Onze collega moest maximaal in de remmen gaan om een frontale aanrijding op het nippertje te vermijden. De chauffeur werd overgebracht naar de controlepost aan de N15. Daar bleek dat hij 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. Hij legde ook een positieve speekseltest af wegens het gebruik van amfetamines”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Na de vaststellingen, waarbij de chauffeur duidelijk was gemaakt dat hij vijftien dagen rijverbod had met onmiddellijke ingang, stapte hij in zijn wagen en vluchtte weg via de Plattebeekstraat. “Wat hij echter niet door had, is dat deze straat dood loopt aan de nieuwe brandweerkazerne, waar betrokkene zich vast reed. Hij krijgt nu een extra proces-verbaal wegens het sturen tijdens een periode van onmiddellijke intrekking van het rijbewijs. De auto die hij bestuurde – niet eens zijn voertuig – werd tijdelijk in beslag genomen. Het voertuig werd weg gesleept en zal vijftien dagen worden gestald op de terreinen van de takeldienst, op kosten van de overtreder”, gaat de hoofdinspecteur verder.

Op 20 juni van dit jaar verbaliseerde de politie hem al eens wegens drugs in het verkeer. Ook toen werd zijn rijbewijs voor vijftien dagen onmiddellijk ingetrokken.

Na 7 joints achter het stuur

Een andere bestuurder trok de aandacht van de politie omdat hij de veiligheidsgordel niet correct droeg. Hij legde een positieve speekseltest af wegens het gebruik van cannabis en amfetamines. “De bestuurder gaf toe dat hij in de loop van de avond liefst zeven joints te hebben gerookt. Volgens zijn verklaring deed hij dat alle dagen. Hij had ook zijn rijbewijs niet op zak. Aan het voertuig dat hij bestuurde, een leasingwagen, werd een stuurstang gelegd tot hij zijn rijbewijs op het politiecommissariaat komt afleveren”, zegt de politiewoordvoerder.

Tijdens de actie kregen ook nog zes bestuurders een rijverbod van zes uur, vijf andere chauffeurs moesten hun auto drie uur aan de kant laten staan wegens dronken rijden. Ook werd in een auto een fles lachgas aangetroffen. Die wagen werd in beslag genomen. De bestuurder krijgt ook een proces-verbaal en riskeert een dagvaarding voor de correctionele rechtbank.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio