© Leo De Nijn

Beeld van Sint-Maarten schittert in parkje voor zijn kerk

De Mechelse deelgemeente Hombeek wil in de toekomst een écht Sinte-Mettedorp blijven. Nu heeft ook het beeld van Sint-Martinus een nieuwe plek gekregen, voor de parochiekerk die naar hem genoemd is.

(ldn)

Ook al zorgen de Sinte-Mettezangertjes altijd voor de apotheose van het Sint-Maartenfeest, toch werd er zondag een nieuw hoofdstuk rond Sint-Maarten geschreven. “Het beeld van Sint-Martinus krijgt nu een plekje in het tuintje aan de ingang van de Sint-Martinuskerk”, zegt Lena Selleslagh van de parochie.

Hombekenaar Stefaan Deleus, voormalig schepen en huidig fractieleider van CD&V in de gemeenteraad, kreeg de eer kreeg om de nieuwe plaats van Sint-Martinus in te huldigen. Het beeld heeft jarenlang voor de pastorie gestaan. “Toen de stad de pastorie wou verkopen, hebben wij op tijd ingezien dat we Sint-Martinus moesten verhuizen. Ik heb gelukkig mijn voormalige collega’s in het schepencollege kunnen overtuigen om Sint-Maarten naar een andere plek, hier voor de kerk, te verhuizen. Daar is hij nu verrezen. Het gaat over meer dan een beeld. Sint-Maarten is, na Pasen en Kerstmis, voor ons Hombekenaren de belangrijkste feestdag van ’t jaar”, zei de voormalige schepen.

Na de inhuldiging volgde naar jaarlijkse gewoonte de dierenzegening op het kerkplein, waarbij vele Hombekenaren hun huisdier lieten besprenkelen. Hoembeka zorgde voor een jenevertje om de koude voeten op te warmen.

© Leo De Nijn

© Leo De Nijn

© Leo De NijnMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio