Piet Pienter en Bert Bibber zijn terug, en daar is ook Bart De Wever blij mee: “Op en top Antwerps”

Eind deze week zou Jozef Van Hove, beter bekend als POM, honderd jaar zijn geworden. POM schreef en tekende 45 albums van Piet Pienter en Bert Bibber, jarenlang te volgen in Gazet van Antwerpen. Standaard Uitgeverij maakte bekend dat de albums opnieuw zullen uitgegeven worden. Op de Boekenbeurs outte Bart De Wever zich nogmaals als grote fan van de reeks.

wowi

Pom staat deze week in de kijker bij Gazet van Antwerpen. Om zijn 100ste verjaardag te vieren zit er op zaterdag 16 november een gratis stripverhaal bij uw krant. De Berchemse tekenaar van de serie Piet Pienter en Bert Bibber overleed in mei 2014.

Op de Boekenbeurs kwamen superfan Bart De Wever en collega-striptekenaar Merho praten over de leuke stripreeks, die liep van 1951 tot 1995. Ze gingen in gesprek met Greet Van Hove, dochter van POM, en Kris Vanmarsenille, hoofdredactrice van Gazet van Antwerpen. Meteen was duidelijk waarom De Wever zo’n fan is van de reeks: “Het is op en top Antwerps. Het eerste album, uit begin jaren ‘50, gaat over cocaïnehandel in de Antwerpse haven. Je kan je niet inbeelden hoe actueel dat is. En de humor van POM, die probeer ik nog steeds te imiteren.”

MEER OVER POM 100 jaar