© BELGA

Standard-fans viseren bond en KV Mechelen op Sclessin: “Gefluit en boegeroep is het enige wat jullie verdienen”

KV Mechelen tegen Standard in een kolkend Sclessin, dat zijn de ingrediënten voor een pittige zondagavond. Al van voor de aftrap was de strijd in de tribunes volop bezig en daar bleef het zeker niet bij. Tijdens de topmatch verscheen de ene na de andere tifo.

yala, dige

Tijdens de opwarming en de naamafroeping werden de spelers van Malinwa massaal uitgefloten door het Luikse thuispubliek. De Rouches haalden bij de opkomst ook enkele niet mis te verstane tifo’s boven: “Wanneer corruptie niet bestraft wordt… Welkom in het circus van de Pro League” en “KBVB-KVM: gefluit en boegeroep is het enige wat jullie verdienen”.

Toen Rob Schoofs na een kwartier spelen de 0-1 binnenschilderde vanop een vrije trap staken de Standard-fans ook Bengaals vuur af en verschenen er opnieuw spandoeken. “KV Mechelen: armen gestrekt om die vuile handen te tonen?” Een verwijzing naar uiteraard ‘Propere Handen’ en het voorval van vorige week waarbij Charleroi-speler Marco Ilaimaharitra zijn beklag deed over racistische spreekkoren en vermeende nazigroeten in de Mechelse tribunes. Bij een ander spandoek kwam er zelfs een verwijzing naar de politieke partij N-VA aan te pas.

Ook de meegereisde fans van KV Mechelen hadden trouwens een spandoek meegebracht voor de opkomst van de spelers: “Aan de oevers van de Maas, Malinwa vandaag baas”. En even later als antwoord op de boodschappen van Standard: “Remember 1984?!”

Geen verrassing

Opvallend: de spelers van Malinwa waren erop voorbereid. “Via de sociale media hadden we een en ander opgevangen over de geplande acties. Uiteindelijk vond ik het gefluit best meevallen”, bleef Corryn er koeltjes onder. Ook zijn ploegmaats lieten zich niet uit hun lood slaan door de vijandelijkheid in de tribunes. “Dat zijn we vorig seizoen een beetje gewoon geraakt”, reageerde Van Cleemput. “Het was opnieuw een wij-tegen-zij-scenario, wat ons alleen maar sterker maakt. Ook op het veld ging het er fel aan toe, maar dat is op de Bosuil bijvoorbeeld ook zo, met veel tackles en duels. De Standard-spelers geraakten mentaal uit de wedstrijd, wíj niet. Mede daardoor hebben we gewonnen.”

Een greep uit de spandoeken op Sclessin:

© BELGA

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© dige

© dige

© Photo News

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws