Uitgekookt KV Mechelen pakt voor eerst in 28 jaar volle buit op Sclessin

Een overwinning op karakter. Voor het eerst in 28 jaar heeft KV Mechelen op Sclessin kunnen winnen. Rob Schoofs en Igor De Camargo brachten Malinwa op een 0-2-voorsprong. Even leek Standard dankzij twee goals van Amallah langszij te komen, maar de VAR keurde diens gelijkmaker in de extra tijd terecht af wegens hands.

Bob Faesen

Onder het toeziende oog van Junior Edmilson maakte Standard geen beste beurt tegen een uitgekookt KV Mechelen. De Rouches, die met vijf andere namen aantraden in vergelijking met de winstmatch van donderdag tegen Frankfurt, verloren zich onnodig in irritatie over de arbitrage. Hierdoor kregen ze nooit lijn in hun spel en was het vooral de lange bal richting Obbi Oulare hanteren. Het leverde amper doelkansen op.

Dan was KV Mechelen het een stuk gevaarlijker. Nochtans kon trainer Wouter Vrancken geen beroep doen op de geblesseerde Nikola Storm en de geschorste Onur Kaya. Rob Schoofs nam dan maar de honneurs waar. Op het kwartier zette de Limburger zich achter een vrije trap. Vanop 20 meter krulde hij onhoudbaar raak. 0-1 voor de bezoekers.

Standard reageerde tien minuten later. Nicolas Gavory vond op hoekschop Oulare, maar de targetspits kopte te veel naar de grond en het leer eindigde boven het doel van Yannick Thoelen.

Michel Preud’homme bracht in de rust Renaud Emond voor de falende Aleksandar Boljevic en wilde powerplay gaan spelen. De Luikenaars probeerden, maar bij Malinwa stond het gewoon goed. Meteen na rust had Igor De Camargo de score zelfs bijna verdubbeld. Na knap voorbereiden werk van Clément Tainmont en Dante Vanzeir kon de ex-Rode Duivel vrij aanleggen. Zijn knal raakte de dwarslat.

Uitstel maar geen afstel voor KV en de Belgische Braziliaan. Alexander Corryn klopte op een verre bal Kostas Laifis in de lucht en de Camargo kon de trekker overhalen: 0-2.

MPH reageerde door Mergim Vojvodo door Mehdi Carcela te vervangen. De Marokkaanse international had meteen impact. Hij bood Maxime Lestienne een niet te missen kans aan, maar de Rode Duivel faalde moederziel alleen voor doel. Het was toch al niet de match van Mad Max.

De voor hem ingevallen Selim Amallah kon vijf minuten voor tijd Thoelen dan toch met een geplaatst schot kloppen. Het ging dan weer ouderwets spoken op Sclessin. Want Amallah leek in de extra tijd de 2-2 binnen te tikken, maar de VAR zag een hand. Geen gelijkmaker dus.

Zo verloren de Luikenaars voor het eerst sinds 10 mei – 2-3 tegen AA Gent in PO1 – een thuiswedstrijd. Mechelen schreef dan weer een stukje historie door voor het eerst in 28 jaar op Standard te komen winnen. Daar veranderden het Luikse fluitconcert en het opstootje op het veld na de wedstrijd niks aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KV Mechelen LIVE: Volg alle matchen live

Meer voetbalnieuws