Biergooiers en pyro verpesten Antwerp-Club Brugge: match even stilgelegd

Voorzitter Paul Gheysens riep dit weekend in een interview met uw krant nog op tot orde in de tribune, maar met de 0-1 van Schrijvers was het meteen prijs in het Bosuilstadion. In een mum van tijd was de hele tribune 2 verlicht door Bengaals vuur en bedekt met rook. Kort voor rust moest de wedstrijd zelfs even worden stilgelegd.

tsfn

“We willen absoluut de prachtige sfeer op de Bosuil behouden, maar de brutaliteiten die anderen en de club schade toebrengen, die moeten eruit. Vooral die pyro moet er onherroepelijk uit.” Die boodschap van voorzitter Gheysens is dus bij de Antwerp-aanhang in dovemansoren gevallen. Aangezien de supporters in kwestie in witte pakken gehuld waren, ging het duidelijk om een goed voorbereidde actie.

Match stilgelegd

In de 42ste minuut ging het hek opnieuw van de dam. Antwerpse supporters - uit dezelfde tribune - gooiden massaal bierbekers op het veld. Ze mikten daarbij vermoedelijk op scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn lijnrechter, maar raakten ook de eigen spelers. Vooral verdediger Wesley Hoedt kreeg vrij letterlijk een koude douche.

Na tien minuten kwamen de 22 spelers terug het veld op om de eerste helft vol te maken.

© BELGA

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

© Photo News

MEER OVER Club Brugge

Meer voetbalnieuws