© Wim Hendrix

Café ’t Keteltje in Antwerpen verzegeld na huiszoekingen

Café ’t Keteltje in Antwerpen is sinds zaterdagavond verzegeld. Er loopt al een tijd een gerechtelijk onderzoek naar de zaak.

“Na een gerechtelijke tussenkomst is café ’t Keteltje in Antwerpen zaterdagavond verzegeld”, laat het Antwerpse parket weten. “Er loopt al een tijd een gerechtelijk onderzoek naar ‘het houden van een huis van ontucht, onder meer ten aanzien van een kwetsbare persoon’. Hierop staan straffen tot 15 jaar opsluiting.”

Café ’t Keteltje in de Oudemansstraat in het Schipperskwartier in Antwerpen is bij politie en gerecht al jaren bekend als een verzamelplaats van voornamelijk Nigeriaanse vrouwen die er hun seksuele diensten aanbieden. De uitbater van het café zou dat mogelijk faciliteren.

De onderzoeksrechter heeft in het kader van dat onderzoek beslist om zaterdagavond verschillende huiszoekingen te doen. Dat gebeurde in het café, op twee adressen in Antwerpen die als afwerkplaatsen beschouwd kunnen worden en op het adres van de eigenaar in Stabroek.

Na afloop van de huiszoekingen heeft de onderzoeksrechter het café gerechtelijk verzegeld. In totaal werden vijftien Nigeriaanse vrouwen aangetroffen. Vier personen moeten nu voor de onderzoeksrechter verschijnen, die zal over hun aanhouding beslissen.

LEES OOK. Café waar klanten seks hebben met illegale prostituees moet verplicht sluiten: “Spijtig dat de buurt opnieuw in slecht daglicht komt te staan”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio