© © Sophie Nuytten

© © Sophie Nuytten

1 / 2

Malinwa Archief, J@M en reuzendragers tonen zich jaar lang in stadsmuseum

Drie nieuwe verenigingen tonen zich het komende jaar in Museum Hof van Busleyden in Mechelen. Naast de reuzendragers zijn dat het Malinwa Archief en de jeugdwerking J@M.

svh

Met een selectie objecten en video’s geven de drie in de zaal ‘De mensen maken de stad’ het rijke verenigingsleven in Mechelen een gezicht. “We breken de muren van het museum open en trekken de samenleving erin”, zegt Björn Siffer (Vld-Groen-m+), schepen van Cultuur. “Verenigingen bepalen mee de toekomst van Mechelen en tegelijk drukken ze hun stempel op de geschiedenis ervan. Jaarlijks krijgen drie verenigingen dan ook de kans om hun werking te tonen in Museum Hof van Busleyden. Zo wordt de Mechelaar medecurator van zijn museum.”

ReuzenMechelen verenigt Mechelaars om de eeuwenoude Mechelse reuzentraditie nieuw leven in te blazen. Malinwa Archief koestert het rijke verleden van voetbalclub KV Mechelen en J@M vzw organiseert activiteiten in de vrije tijd van kinderen en tieners die maatschappelijk minder kansen krijgen om zich te ontplooien.

www.hofvanbusleyden.beMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio