© smb

Owngoal verpest winst van Heist in Dessel

Tot drie minuten voor het einde had Heist de winst in handen, maar een eigen doelpunt van Wijns zorgde in extremis voor een puntendeling.

GF

Dessel 1 - Heist 1

Vier wijzigingen in vergelijking met de 0-2 nederlaag tegen Dender. Regnier ontbrak door een schorsing, Karahmet (enkel) kon ook niet spelen. Osah en Odutayo vlogen naar de bank. Orye, Tambeur, Absisan en Bamona kwamen aan de aftrap. Voor de pauze was Heist nauwelijks gevaarlijk, Al vroeg in de match schoot Gendebien over, kort voor de pauze mikte Benhamou na een persoonlijke actie naast. De beste kans voor Dessel was een knal van Haagen op de buitenkant van de paal.

Bart Webers valt geblesseerd uit

Na de rust verscheen Bart Webers niet meer op het terrein. Last van de hamstrings en zijn vervanger was Kobe Vande Cauter. De tweede helft was nog maar pas op gang gefloten of Heist kreeg al een enorme kans. Op hoekschop van Janssens kopte Orye tegen de lat. Wat later claimde Dessel een strafschop na een duwfout van Tambeur in de rug van Vansimpsen. “Dat was een zuivere penalty”, sprak de Desselse aanvaller. De bal ging niet op de stip.

Een kwartier voor tijd zag het er bijzonder mooi uit voor de bezoekers toen Philippe Janssens met een magistrale verre knal de 0-1 op het bord zette. Kort daarop trapte Orye mooi op doel, de keeper redde. Dessel drong aan met een hard schot van Jutten op de vuisten van Van Aerschot. Drie minuten voor tijd werd het dan toch 1-1. David Wijns duwde aan de tweede paal een voorzet in eigen doel. “Wat een zure smaak houd ik hier aan over”, zei Wijns.

In blessuretijd liep Heist nog bijna met de drie punten weg, op assist van Orye mikte Bamona laag over de grond nipt naast het kader. Het bleef bij een puntendeling. “Ik zag een gretige ploeg met de goede mentaliteit”, was de conclusie van coach Stéphane Demets. Demets voerde in de tweede helft nog één vervanging door, Benhamou werd tien minuten voor tijd gewisseld voor Mateso. Benhamou was trouwens de enige Heistenaar die een gele kaart kreeg. De volgende wedstrijd is zaterdag thuis tegen Olympic Charleroi. Regnier keert terug na een gele schorsing. Karahmet gaat zijn eerste van twee speeldagen schorsing in.

MEER OVER KSK Heist

Meer voetbalnieuws