© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Dubbelklapper Janssen bezorgt Lierse Kempenzonen 8 op 12

Een dubbelklapper van Toon Janssen bezorgde Lierse Kempenzonen zaterdag een even verdiende als deugddoende zege tegen Tubeke. De tweede winst op rij op het Lisp doet de Pallieters verder opklimmen in het klassement. Met 8 op 12 lijken de Lierenaars ook definitief vertrokken.

Flink wat afwezigen bij Lierse Kempenzonen. Naast de langdurig geblesseerden Emile Samyn, Youssef Boulaouali, Terry Osei-Bekoe en Hannes Smolders was ook Fréderic Frans nog altijd niet fit. Door de schorsing van Thomas Wils werd het zo puzzelen achterin voor de sportieve staf. Die dropte Jonas Vinck opnieuw in de ploeg en schoof Kino Delorge centraal naast Kassim Doumbia. Op het middenveld diende Jonathan Kindermans als wisselstuk voor de ook al in de lappenmand liggende Augusto Da Silva.

Ondanks de uitdunning van zijn personeelsbestand nam Lierse Kempenzonen de partij op het eigen Lisp meteen in handen. Vastberaden in zijn zoektocht naar de zege tekenden de Pallieters ook voor de eerste kansen, maar Janssen zag zijn schot nog net afgeblokt worden en Vermeiren besloot op doelman De Bie. Tussendoor mocht ook Di Chiello zich gelukkig prijzen dat een te late tackle op van Aerschot in de grote rechthoek onbestraft bleef. Iets voorbij het halfuur leek de openingsgoal dan toch in de maak, toen Maus het leer over de statische bezoekende defensie in de loop van Vermeiren joeg. Maar de spits trapte oog in oog met De Bie nipt naast de verste paal. En dus trokken we zonder doelpunten de rust in.

Vroeg in de tweede periode viel de fel begeerde treffer dan toch. Nadat Tubeke langs Bouchentouf en Di Chiello een eerste offensieve honger toonde, was het enkele minuten later raak aan de overzijde. Op voorzet van Kindermans werkte Janssen perfect in volley binnen. De Pallieters hadden hun zaakjes nadien ook perfect onder controle. Vinck trapte in de draai nipt naast, van Aerschot kopte in het zijnet en schoof het leer nadien ook nog te zwak in de armen van De Bie. De krappe bonus werd Lierse bij een zeldzame tegenprik bijna fataal, maar luttele minuten later kregen de Lierenaars definitief lucht, toen alweer Janssen werd afgezonderd en de middenvelder in de verste hoek schoof. Maus zag een ruimere marge nog tegen de lat spatten en ook invaller Kargbo liet nog een dot van een mogelijkheid liggen. De tweede opeenvolgende thuiszege liep echter geen enkel gevaar meer.

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Vinck (93’ Garcia), Delorge, Doumbia, Nelissen, Maus (87’ Sols), Buyens, Janssen, Kindermans, Van Aerschot (79’ Kargbo), Vermeiren.

TUBEKE: De Bie, Decostere, Tawaba, Aarab, Lufira Luebo, Goudiaby, Cachenaut, Di Chiello (70’ Giusto), Garlito, Bouchentouf (58’ Lokonda), Nanizayamo (65’ Touré).

DOELPUNTEN: 52’ Janssen 1-0, 72’ Janssen 2-0.

GELE KAARTEN: 80’ Delorge, 82’ Decostere.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Timmermans.

TOESCHOUWERS: 3.000.

Meer sportnieuws