Slecht nieuws voor EK veldrijden: fietsen van Nederlander Joris Nieuwenhuis gestolen

De Nederlandse veldrijder Joris Nieuwenhuis kan aan de start komen van het EK veldrijden in het Italiaanse Silvelle. De fietsen van de renner van Sunweb werden zaterdag gestolen, maar dankzij een krachttoer van het team komt alles nog goed.

Volgens de wielerploeg betreft het fietsen van het merk Cervélo die zijn gestolen uit een busje dat op een beveiligde parkeerplaats bij het teamhotel stond. Eén van de fietsen kwam in de loop van het weekend nog boven water en bleek niet gestolen.

Twee fietsen werden zaterdag nog helemaal in orde gezet door mecaniciens op het hoofdkwartier en ‘s nachts op het vliegtuig richting Italië gezet. Intussen dook één van de fietsen op aan het hotel, dus kan Nieuwenhuis om 15u starten met drie fietsen klaar voor de strijd.

© Photo News

Nieuwenhuis deed vorig jaar voor het eerst mee bij de profs op het EK. Toen eindigde hij als zevende achter winnaar Mathieu van der Poel, die zondag opnieuw de grote favoriet voor het Europees goud is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws