Dakbrand teistert woning in Nijlen: “Het huis is onbewoonbaar”

De brandweer moest vrijdagavond in Nijlen uitrukken voor een uitslaande dakbrand in een woning in de Bovenstraat. Er raakte niemand gewond, maar het huis is wel onbewoonbaar. De slachtoffers kunnen elders terecht.

svh, tdk

De hulpdiensten werden vrijdag omstreeks 23u opgeroepen voor de brand in een woning in een zijstraat van de Bouwelsesteenweg. De post Nijlen van de brandweerzone Rivierenland kwam meteen met alle beschikbare manschappen ter plaatse. Iets later kreeg het korps versterking van collega’s uit Berlaar met een tweede pompwagen.

“Wij werden geconfronteerd met vrij moeilijke omstandigheden. Op het eerste moment ging het om een uitslaande dakbrand die moeilijk bereikbaar was. Daardoor hebben we openingen moeten maken. Zowel van binnenuit als buiten de woning”, legt kapitein Dirk Verschueren uit. Bij de interventie werd ook een ladderwagen ingezet.

© Kristof Boelens

Onder controle

De bewoners, een man van 53 jaar en een vrouw van 74 jaar, konden het pand veilig verlaten. “Zij hebben opvang. Ze kunnen voorlopig niet terug naar hun woning”, vertelt de brandweerofficier. Ook buren verlieten uit voorzorg hun woning. Zij mocht iets na middernacht opnieuw naar huis, maar ze kregen wel het advies om ramen en deuren gesloten te houden.

Na middernacht was de brand onder controle. “We hebben wel nog gedurende enkele uren een brandwacht ter plaatse gehouden”, zegt kapitein Verschueren. De oorzaak van de brand is nog niet helemaal uitgemaakt, maar alles wijst in de richting van een uit de hand gelopen schouwbrand.

© Kristof Boelens

© Kristof Boelens

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio