Antwerp Giants blijft ongeslagen: beklijvende match pas in vierde kwart beslist

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp-Okapi Aalstar 81-69

Antwerp Giants blijft ongeslagen: beklijvende match pas in vierde kwart beslist

Print

Telenet Giants Antwerp blijft als enige ploeg ongeslagen in de EuroMillions League. Na een beklijvende partij realiseerden de Giants versus Okapi Aalstar een vierde opeenvolgende overwinning.

Geen Vrenz Bleinenbergh bij Telenet Giants Antwerp. “Na de ochtendtraining werd Vrenz ziek. Een buikgriep, met een koortsaanval en uitzieken is de boodschap,” zei coach Christophe Beghin.

Telenet Giants Antwerp presenteerde in een sfeervolle Lotto Arena een spetterend begin. Luka Rupnik met een bom, Owen Klassen met korven inside en ook een driepunter van Vic Sanders zorgden onmiddellijk voor een 11-0 Antwerpse bonus. Okapi Aalstar kon pas na vier minuten scoren. Het was ex-Giant Dorian Marchant die bij de Ajuinen voor de eerste punten zorgde. De Sinjoren waren echter niet van slag en met opnieuw een bom van Vic Sanders en een indrukwekkende alley-oop van Ibrahim Fall Faye na een assist van Dave Dudzinski ging het na het eerste kwart naar een 22-10 Antwerpse bonus.

Tweede kwart

De Ajuinen kwamen in het tweede schuifje verdedigend sterker op het parket. De intensiteit ging omhoog, Riley Lanchance strafte de trage defense van onder meer Luka Rupnik af en Vladimir Mihailovic scoorde na heerlijke drives. Dat maakte dat Okapi Aalstar na 25-20 niet alleen de aansluiting vond, maar na een 3-17 bij 25-27 zelfs voor het eerst aan de leiding kwam. De Giants waren van slag en Okapi drukte door naar 27-32. Met een bom van Dennis Donkor beperkte Telenet Giants Antwerp in de slotfase van de eerste helft enigszins de schade en trok met een 34-35 achterstand de rust in.

Derde kwart

In het derde kwart bleven de Giants cruciale vrijworpen missen, waren er balverliezen, maar was er ook een portie karakter. Na 39-44 ging het na een 7-0 via Vincent Kesteloot naar een 48-46 Antwerpse bonus. Ondertussen was de Amerikaanse coach Trevor Huffman van de Ajuinen met twee technische fouten al uitgesloten. Met een driepunter va Luka Rupnik in de slotfase van het derde kwart begonnen de Giants het slotkwart met een 55-54 bonus.

Laatste kwart

Het slotschuifje bracht een heuse nagelbijter waarin de Giants na felle duels een lichte dominantie hadden: 60-57 en 64-61. Okapi Aalstar bleef echter aanklampen, maar na vier punten op een rij van Owen Klassen zaten de Giants bij 68-61 en met nog 2minuten en 31 seconden op de klok wel op rozen. De selectie van coach Christophe Beghin controleerde de slotfase en drukte na een intense kamp met vrijworpen van Luka Rupnik dan ook door naar een verdiende overwinning.

Telenet Giants Antwerp: Klassen 14, Donkor 11, Vanwijn 14, Sanders 13, Kesteloot 7, Dudzinski 0, Fall Faye 5, Rupnik 17

Okapi Aalstar: Mihailovic 14, Mann 2, Maras 8, Maric 14, Casero 1, Geukens 4, LaChance 17, Marchant 9, Vette 0

Kwarts: 22-10, 12-25, 21-19, 26-15

Meer basketbal