© WDK

Zakenvrouw riskeert zeven jaar cel voor invoeren 1.200 kilogram heroïne

Het Antwerpse parket heeft zeven jaar celstraf gevorderd tegen een Nederlandse zakenvrouw die betrokken zou zijn geweest bij de invoer van 1.200 kilogram heroïne die in februari werd onderschept in de haven.

Mehtap K., een zakenvrouw van Turkse origine uit het Nederlandse Schiedam, stond gisteren eenzaam en alleen voor de rechter in Antwerpen. Ze wordt nochtans vervolgd voor de poging tot invoer van 1.200 kilogram heroïne, in bende.

Het Openbaar Ministerie (OM) meent dat de vrouw wel van het heroïnetransport geweten moet hebben. Het OM leidt dat af uit het feit dat ze de loods al vier maanden huurde, zonder dat de loods werd gebruikt. Het OM vindt ook de cash betalingen van de huur en het expeditiekantoor verdacht, maar harde bewijzen dat de vrouw op de hoogte was van het drugstransport kon het parket niet leveren.

Advocaat Tim Smet meent dat de vrouw vrijgesproken moet worden. “Ze wist dat de container met lijm door de douane werd gecontroleerd en toch stond ze de container op te wachten aan de loods. Dat doe je toch niet als je weet dat er drugs in zitten? Als ze echt wist dat er 1.200 kilogram heroïne in de container zat, zou ze er ook wel voor gezorgd hebben dat ze hulp kreeg bij het uitladen. Maar er was niemand.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio