© shutterstock

Politie controleert in fitness op gebruik van spierversterkende middelen

De Antwerpse politie organiseerde donderdag een controle op het gebruik van spierversterkende middelen in fitnesscentrum Basic Fit op de Slachthuislaan. Met de actie willen de speurders de aandacht vestigen op verantwoord sporten.

jtp

In totaal werden tien personen aangeduid voor controle door de geneesheer. De sporters werd gevraagd om een urinestaal te produceren in de dopingbus. Binnen enkele weken verwachten de speurders de resultaten van de testen. Uit de eerste vaststellingen blijkt alvast dat geen van de gecontroleerde sporters geseind stond.

“De dienst leefmilieu benadrukt dat het, zelfs in de amateur-fitnesswereld, geen zin heeft om je te wagen aan spierversterkende middelen. De producten zijn niet alleen illegaal. Je weet nooit wat je inneemt omdat ze in bedenkelijke laboratoria worden vervaardigd. De gezondheidsrisico’s zijn niet gering. Bovendien is de kans op bijwerkingen zoals agressie heel groot. Basic Fit verleende zijn volledige medewerking en juichte de controle alleen maar toe”, aldus de Antwerpse politie.

De controle verliep in een rustige sfeer, in samenwerking met het wijkteam van regio City en DJSOC hormonen van de federale politie. Ook de dopingbus, het mobiel dopingcontrolestation van NADO Vlaanderen, werd ingezet.

De controle verliep in samenwerking met het wijkteam van regio City en DJSOC hormonen van de federale politie. Ook de dopingbus, het mobiel dopingcontrolestation van NADO Vlaanderen, werd ingezet. Met de actie willen de speurders de aandacht vestigen op verantwoord sporten.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio