© Photo News

‘KVM 2025’: Malinwa stelt nieuw beleidsplan voor de toekomst officieel voor, ook supporters kunnen investeren

“Een bladzijde omdraaien doe je niet alleen voor de microfoon.” Zo kopte onlangs een dubbelinterview met Dieter Penninckx en Frank Lagast in uw krant. Toen spraken ze al eens kort over het ‘plan 2025’ en dat heeft KV Mechelen nu ook officieel voorgesteld.

LEES OOK. Nieuw directiecomité KV Mechelen maakt komaf met verleden: “Een bladzijde omdraaien doe je niet alleen voor de microfoon”

Het plan zet de organisatorische en financiële krijtlijnen uit van de manier waarop de club in de komende vijf jaar wil uitgroeien tot een stabiele eersteklasser met een stadioncapaciteit van 18.000 à 19.000 en een werkingsbudget van tussen de 20 en 25 miljoen euro. Het huidige budget bedraagt 14,4 miljoen euro. Tegen 2025 moeten alle onderdelen van het stappenplan uitgevoerd zijn. Dit zijn ze:

1. Focus op de uitbouw van de eerste ploeg met jonge Belgische spelers en talenten uit de eigen jeugd.

2. De afbouw van kortlopende leningen.

3. Het doorvoeren van aantal bijkomende investeringen zoals:

  • Het afwerken van het AFAS Stadion zodat het helemaal voldoet aan de UEFA 4-vereisten.
  • Het stadion rondmaken en een nieuwe tribune voorzien aan de kant van de Kleine Nieuwedijk en Ziekebeemdenstraat.
  • Het stadion energieneutraal maken met extra investeringen in zonnepanelen, fietsenparking, elektrische laadpalen, LED-verlichting en betere afvalverwerking.
  • Het uitbreiden van de trainingsfaciliteiten van de A-kern.
  • Het investeren in een betere mobiliteit rond het stadion en de promotie van het fietsverkeer.
  • De realisatie van een nieuwe jeugdacademie en investeren in de jeugdwerking.
  • Het verder uitwerken van de community-werking.
  • De uitbouw van de damesploeg en het G-team.
  • De uitbouw van het esports en gaming departement.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Obligatieleningen voor Malinwa-fans

Buiten de klassieke financieringsmiddelen (sponsors en grote investeerders) wil KV ook de supporters de kans geven om de investeren in de toekomst van hun club. Via obligatieleningen kunnen zij vanaf vandaag mee de bouw van de laatste nieuwe tribune en een nieuw jeugdcomplex helpen financieren. De obligatieleningen hebben een minimale inschrijvingswaarde van 1.000 euro, een looptijd van 7 jaar én een rentevoet van 4,25%.

“We hebben gekozen voor een rentevoet die niet alleen aantrekkelijk is maar ook symbolisch (25 is het stamnummer van de club, red.)”, legt hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx uit. Ook het intekenbedrag van 1.000 euro is een symbolische knipoog naar de reddingsactie na de vereffening. “We zijn een club van, voor en door fans. Dat willen we met deze actie nog eens onderstrepen. We willen ons niet beperken tot de ‘happy few’ die 100.000 euro of meer willen investeren in de club. Ook de kleine investeerder krijgt van ons de mogelijkheid om in te tekenen.” Meer info over de obligatieleningen is te vinden op de website van KV Mechelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer voetbalnieuws