© Jasper Leonard

Stad zoekt daken voor tweede editie dakfestival

De stad Antwerpen is op zoek naar daken voor het festival DAKkan op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september 2020. Dit dakfestival biedt Antwerpenaars niet alleen een andere blik op de stad, maar ook wat de mogelijkheden zijn van een dak.

Bij de eerste editie van DAKkan in 2018 kropen 3.000 bezoekers de daken op. Voor de tweede editie gaat de stad opnieuw op zoek naar eigenaars en huurders van private en publieke gebouwen die met hun dak willen deelnemen aan dit festival. Bij de vorige editie van dit festival bestond het aanbod van activiteiten uit petanque, yoga, concert- en filmvoorstelling. Daarnaast maken de bezoekers kennis met de mogelijkheden van groendaken.

“Een daktuin biedt tal van voordelen, niet alleen voor de eigenaars van het dak of de bewoners rondom die van een groener uitzicht genieten, maar voor de hele stad”, zegt Tom Meeuws (sp.a), schepen van Leefmilieu. “Daken met planten, struiken of bomen houden niet alleen water vast na een regenbui, ze zorgen ook voor een betere afkoeling van de stad.”

Daarnaast is ruimte in de stad beperkt en moet er dus creatief worden omgesprongen met de beschikbare ruimte.

“De daken kunnen we inzetten om onze stad te vergroenen en klaar te maken voor de toekomst, maar ook om cultuur dichter tot bij onze inwoners te brengen”, zegt cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA).

www.dakkan.be. Wie zijn of haar dak ter beschikking wil stellen, kan terecht bij geert.allaert@antwerpen.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio