© AP

Cannabisplantage in hoeve opgerold, geld en wapens in beslag genomen

De politie Bodukap heeft donderdag een cannabisplantage opgerold in Sint-Katelijne-Waver. In een hoeve in de Slameuterstraat werden een zeventigtal planten, gsm’s, geld en wapens aangetroffen en in beslag genomen. De bewoners, een man en een vrouw van 25 en 23 jaar, werden gearresteerd.

De agenten van de politiezone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Putte) ontdekten de cannabisplantage afgelopen donderdag tijdens een huiszoeking. Die werd uitgevoerd nadat de politie bij een eerdere wegcontrole een hoeveelheid cannabis had teruggevonden in een auto. Dat leidde de speurders naar een hoeve in de Slameuterstraat in Sint-Katelijne-Waver, bij de grens met Putte.

“In een bijgebouw van de hoeve trof de politie een tiental cannabisplanten aan die hingen te drogen”, zegt Kristof Aerts van het parket Antwerpen. “In een aparte ruimte werden ook nog eens zeventig planten gevonden onder lampen. Het pand werd daarop verzegeld en de aangetroffen gsm’s en een geldsom werden in beslag genomen. Er werden ook verboden wapens teruggevonden en de politie stelde een proces verbaal op voor diefstal van elektriciteit.”

In de hoeve wonen een 25-jarige man en een 23-jarige vrouw. Zij werden gearresteerd en ter beschikking gesteld van het parket. Ook de minderjarige zus van de man verbleef in de woning. Zij wordt opgevangen. Er werd een pv opgesteld voor een problematische opvoedingssituatie.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio