Verdachte van gewelddadige diefstallen opgepakt na opsporingsbericht

Foto: rr

Verdachte van gewelddadige diefstallen opgepakt na opsporingsbericht

Print
Antwerpen 2060 -

Een 32-jarige man uit Deurne is aangehouden op verdenking van drie gewelddadige diefstallen. De man werd herkend na een uitzending van opsporingsprogramma Faroek.

Afgelopen dinsdag werden in opsporingsprogramma Faroek op VTM beelden getoond van een man die verdacht werd van drie gewelddadige diefstallen in Antwerpen-Noord en Borgerhout afgelopen zomer.

Op donderdag 4 juli had hij in alle vroegte een 55-jarige vrouw brutaal beroofd in de hal van een appartementsgebouw. De vrouw werd op de grond geduwd en hardhandig aangepakt. “Toen mama haar handtas niet wilde lossen is hij met zijn knieën op haar gaan zitten en probeerde hij haar te wurgen”, vertelde de dochter van het slachtoffer in Faroek. De man vluchtte weg met de portefeuille van het slachtoffer.

In dezelfde maand overviel hij — ook in de buurt van Turnhoutsebaan en de Carnotstraat — nog twee jongemannen. Een van hen ging op de vuist met de overvaller. De dader slaagde er twee keer in om met de portefeuille van zijn slachtoffers aan de haal te gaan.

Verdachte van gewelddadige diefstallen opgepakt na opsporingsbericht

Na de feiten ging de overvaller geregeld naar nachtwinkels om contactloos te betalen met de bankkaart van zijn slachtoffer. Dat is wat hem uiteindelijk de das omdeed. Op haarscherpe camerabeelden van een van de nachtwinkels was de man goed herkenbaar, die beelden kwamen in Faroek. “Onmiddellijk na de uitzending kwamen verschillende tips over de identiteit van de verdachte binnen bij de politie”, zegt het parket van Antwerpen.

Donderdag kon de recherche de 32-jarige man uit Deurne oppakken voor verhoor. “Vrijdag werd hij aangehouden door de onderzoeksrechter”, zegt het parket.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio