© evr

Drietal aangehouden voor betrokkenheid bij maar liefst dertig inbraken in beenhouwerijen

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft donderdag drie mannen aangehouden die verdacht worden van een reeks inbraken in vestigingen van beenhouwerij Renmans in het hele land. In totaal gaat het om maar liefst dertig feiten.

dvd

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen, omdat een aantal feiten op korte tijd in de provincie Antwerpen werden gepleegd.

In de nacht van 11 op 12 september werd ingebroken in het filiaal van Renmans in Heist-op-den-Berg. Daarna volgden nog inbraken in Boom op 18 september, in Sint-Katelijne-Waver op 25 september en in Malle op 28 september.

“De feiten konden aan elkaar gelinkt worden en er werd ook een mogelijk verband gevonden met gelijkaardige feiten in september en oktober in Bertem, Gerpinnes, Montigny-le-Tileul, Mol, Scherpenheuvel-Zichem, Tremelo, Wachtebeke en Lier”, aldus het parket. “Telkens werd na sluitingstijd ingebroken via de zij- of achterkant van het gebouw. In de zaak werd de automaat opengebroken en gingen de daders op zoek naar geld of vleeswaren. Soms werd er ter plaatse gegeten.”

Onderzoek verdergezet

In de nacht van woensdag op donderdag konden drie verdachten van Albanese afkomst worden gearresteerd na een nieuw feit in Aalst. Het gaat om drie mannen van 37, 37 en 41 jaar. Het trio werd donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen, die hen heeft aangehouden. Volgende week verschijnen ze voor de raadkamer.

“Momenteel worden de verdachten in verband gebracht met dertig inbraken”, zo stelt het parket nog. “Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners