Christian Leysen (Open Vld) over uitspraak Matthias De Clercq: “Wie niet naar partijbestuur komt, schrijft beter geen opinies”

Christian Leysen. Foto: BELGA

Christian Leysen (Open Vld) over uitspraak Matthias De Clercq: “Wie niet naar partijbestuur komt, schrijft beter geen opinies”

Print
Antwerpen -

Mathias De Clercq hoeft niet te rekenen op de steun van enkele partijgenoten in Antwerpen, toch niet publiekelijk. “De voorkeur van Mathias De Clercq voor paars-groen is al langer bekend”, zegt Kamerlid Christian Leysen (Open Vld). “Gent is Antwerpen noch België. Bovendien zou iemand die niet naar het partijbestuur komt, beter geen opinies schrijven.”

LEES OOK: Mathias De Clercq zorgt voor eerste barst bij Open Vld: Gents burgemeester pleit openlijk voor paars-groen

Zelf wil Leysen geen keuze maken tussen paars-geel of paars-groen. “Het gaat bij ons over de inhoud. Tijdens de onderhandelingen moet worden gezien wat kan en niet kan. De uitdaging is dan om te zien of er een regering op poten kan worden gezet met voldoende liberale punten. Soms liggen de visies rond enkele punten ver uit elkaar en soms moet je anderen dan iets gunnen.”

De Antwerpse Vlaamse Parlementsleden Willem-Frederik Schiltz en Sihame El Kaouakibi wensen niet te reageren op het standpunt van hun Gentse partijgenoot.

LEES OOK: STANDPUNT. Gaan we onze welvaart te grabbel gooien?

Nu in het nieuws