Professionele cannabisplantage in Schotense villa: 37-jarige Turk aangehouden

De villa in Schoten is verzegeld door de politie. Foto: ATV

Professionele cannabisplantage in Schotense villa: 37-jarige Turk aangehouden

Print
Willebroek / Schoten -

Er is een gerechtelijk onderzoek geopend na de vondst van een cannabisplantage in Schoten. Dat meldt het Antwerpse parket. Een 37-jarige Turk uit Willebroek is aangehouden.

Na klachten over een cannabisgeur aan een villa aan de Gazellendreef startte de recherche van de politie van Schoten een onderzoek. “Dat resulteerde woensdagochtend in een huiszoeking. In het huis werd een 37-jarige Turk uit Willebroek aangetroffen. De politie arresteerde hem en ontdekte dat vijf kamers op de benedenverdieping van de villa volledig ingericht waren als een kwekerij voor cannabis”, zegt Kristof Aerts van het parket.

(Lees verder onder de video)

De bewuste villa in Schoten. De immomakelaar, die de villa onlangs verkocht, heeft niets met deze zaak te maken. Video: ATV

In totaal werden 1.628 planten in een professionele installatie aangetroffen. Op de oprit stond een Porsche Cayenne. Die werd in beslag genomen.

“De man is vandaag voorgeleid worden voor het vervaardigen van verdovende middelen in vereniging en van diefstal van elektriciteit”, aldus Aerts. “De onderzoeksrechter heeft de dertiger aangehouden.”

Het onderzoek wordt verdergezet.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio