“Verdachte” situatie aan boord van vliegtuig op Schiphol is foutje: “Alarm werd per ongeluk geactiveerd”

Foto: AP

“Verdachte” situatie aan boord van vliegtuig op Schiphol is foutje: “Alarm werd per ongeluk geactiveerd”

Print

Ambulances, arrestatieteams en een traumahelikopter zijn woensdagavond massaal uitgerukt naar Schiphol. De Marechaussee onderzocht een “verdachte” situatie aan boord van een vliegtuig. Het vliegtuig werd ontruimd. Luchtvaartmaatschappij Air Europa laat op Twitter weten dat het gaat om vals alarm.

Het alarm is uitgegaan vanuit een vliegtuig dat vertrekkensklaar stond naar Madrid. In het vliegtuig zaten nog maar 20 passagiers toen het verkeerd ging, meldde een passagier aan boord aan onze redactie. De andere passagiers werden aan de gate tegengehouden. Het betrokken vliegtuig werd ontruimd.

Air Europa meldt op Twitter dat het gaat om een vals alarm. “Het alarm voor kaping werd per ongeluk geactiveerd, waardoor de hele veiligheidsprocedure is opgestart. Alle passagiers zijn veilig en zullen gauw hun vlucht kunnen verder zetten. Het spijt ons”, klinkt het op Twitter.

Volgens dagblad De Telegraaf zijn ambulances ingeschakeld, net als de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD), en de ‘Directeur Publieke Gezondheid’ van de GGD en GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio).

.

Nu in het nieuws