© Belga

© Belga

© Belga

© Belga

© Belga

1 / 5

Zo zal het ook in tweede periode niet lukken: onmondig Beerschot wordt in Lommel opnieuw geconfronteerd met uitcomplex

Beerschot begint volgende week met een pak twijfels aan de tweede periode. In Lommel werden de Mannekes al op een zevende nederlaag van het seizoen getrakteerd. Op verplaatsing blijven Losada en co verweesd achter met een dramatische 2 op 21.

Kersten Steurbaut

Periode 2. Dat is al enkele weken het codewoord in de kleedkamer van het Olympisch Stadion. De wedstrijden tegen Lokeren, Roeselare en Lommel werden op het Kiel puur als voorbereiding op de strijd voor het tweede finaleticket beschouwd. De introductie van het nieuwe 3-5-2-systeem paste perfect in dat plaatje. In Lommel startte Hernan Losada voor de tweede week op rij met dezelfde veldbezetting.

Of Beerschot nu klaar is voor de tweede periode? We kunnen niet geloven dat Losada met een goed gevoel in de Limburgse Kempen is vertrokken. Defensief had Beerschot lange tijd zijn zaakjes wel in orde. Net als tegen Roeselare werd meer dan een uur lang amper iets weggegeven. Eén keer kon Henkens aanleggen, Bourdin gooide zich zonder angst voor lijf en leden in de baan van het schot. Toch een minpuntje achterin: Vorogovskiy en Prychynenko slikten twee goedkope gele kaarten. De Kazach en de Duitse Oekraïener hebben nog maar drie streepjes achter hun naam en moeten niet meteen vrezen voor een schorsing, maar als Beerschot zich over enkele maanden mengt in de strijd voor het tweede finaleticket kan deze geel kaart hen wel eens zuur opbreken.

Offensief zullen de Mannekes straks echter uit een ander vaatje moeten tappen. De opbouw bij Beerschot verliep slordig en traag, veel te traag. Alsof je naar een langspeelfilm in slowmotion zat te kijken. Maar dan zonder popcorn om het wat aangenamer te maken. Dat Noubissi voorin hopeloos op zoek is naar zijn goede vorm van vorig seizoen maakt de klus er niet eenvoudiger op. De Kameroener was vorig seizoen goed voor een doelpunt om de 161 minuten. Voor de verplaatsing naar Lommel stond de bonkige spits al 1162 competitieminuten droog. Dat ene doelpuntje tussendoor in de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Dikkelvenne moeten we hier toch niet meerekenen?

Het pijnlijke is dat je Noubissi weinig kunt verwijten. Ook aan de Gestelsedijk toonde hij inzet en creëerde hij voor rust zelfs twee kansen. De eerste mikte hij na vier amper vier minuten onbegrijpelijk naast, de tweede knalde hij na een knappe individuele actie op de paal. Brute pech. Je zou hem het doelpuntje zo gunnen. Het zou niet alleen voor hemzelf maar ook voor Beerschot een serieuze slok op de borrel schelen. Met een Noubissi in vorm had het na 45 minuten zomaar 0-2 kunnen staan, nu bleven de bordjes na een slaapverwekkende eerste helft ongewijzigd.

Ook na de pauze kregen de paar honderd supporters in het Antwerpse bezoekersvak bitter weinig om zich aan op te warmen. Brogno zorgde alleen maar voor meer ergernis. De aanvallende middenvelder probeerde met een schwalbe een strafschop te versieren, maar schoot daarmee in de eigen voet. Na een domme gele kaart voor rust stuurde Jordy Vermeire hem terecht naar de kleedkamers. Pijnlijk, het is immers niet de eerste keer dat Brogno veel te makkelijk tegen de grond gaat.

Of het nog erger kon? Ja, dus. In de slotfase deed Brebels met een heerlijk zondagsschot het vertrouwen bij Beerschot nog wat meer knakken: 1-0 voor Lommel en opnieuw geen overwinning op verplaatsing. Na zeven wedstrijden buitenshuis blijft Beerschot zo achter met een stevig uitcomplex: 2 op 21 en slechts drie doelpunten. Losada en co kunnen alleen maar hopen dat OHL na het winnen van de eerste periode volgende week wat last heeft van decompressie. Anders moet Beerschot sowieso al meteen in de tweede periode de achtervolging inzetten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A. LIVE: volg alle matchen live

Meer voetbalnieuws