ATV, rr

15.000 euro voor gouden tip in onderzoek naar verdwenen Johan Van Der Heyden

De hoofdofficier van justitie in Breda looft een beloning van 15.000 euro uit in het onderzoek naar de vermiste Johan Van Der Heyden (56) uit Lint. De man verdween op zondag 2 juni en sindsdien werden er drie verdachten opgepakt, van wie twee in het Nederlandse Steenbergen. Daar vindt vandaag een groot buurtonderzoek plaats.

Johan Van Der Heyden verliet op zondag 2 juni 2019 omstreeks 20.30 uur zijn woning in Lint. Het onderzoek van de Belgische speurders leidde naar Nederland. Zijn witte bestelwagen, een Peugeot Boxer, is namelijk kort na de verdwijning op de snelweg gefotografeerd, rijdend vanuit België richting Bergen op Zoom. Na de vermissing is die auto leeg teruggevonden in ’s-Hertogenbosch. De politie gaat er sindsdien vanuit dat Van Der Heyden niet meer leeft.

Prostituee

De loodgieter zou een buitenechtelijke relatie hebben gehad met Wanda V.R., een 39-jarige prostituee uit Zoersel. Zij werd in juli aangehouden en zit sindsdien in de gevangenis in België. Ze kon na haar arrestatie één keer worden verhoord, maar een nieuw verhoor is nog niet gelukt omdat de vrouw “niet in staat is”. Haar nieuwe vriend, Nicky S. (31) is nog voortvluchtig. Hij zou worden gezien als hoofdverdachte.

Begin oktober werden ook nog twee vrouwen gearresteerd in het Nederlandse Steenbergen. Het gaat om een 39-jarige moeder en haar 18-jarige dochter. Zij werden vastgezet en zijn op woensdag 23 oktober door de raadkamer 90 dagen in voorlopige hechtenis genomen.

Volgens Nederlandse media wijst alles erop dat Van Der Heyden het slachtoffer werd van een gruwelijke roofmoord. Zijn lichaam zou op de dag van de moord in stukken zijn gesneden en opgelost in zoutzuur. De bestelwagen zou zijn verkocht voor vijfhonderd euro.

Buurtonderzoek

Dé doorbraak in het onderzoek kwam er echter nog niet. Wie de gouden tip levert die daarvoor kan zorgen, krijgt van de hoofdofficier van justitie in Breda 15.000 euro. Dat zegt de politie van Zeeland-West-Brabant in een bericht op zijn website.

Vandaag gaat het rechercheteam bovendien een buurtonderzoek instellen op enkele specifieke locaties in Steenbergen. “Hoewel beide verdachten vastzitten, waardoor er weinig over de zaak naar buiten gebracht kan en mag worden, heeft de politie tijdens dit buurtonderzoek een aantal vragen onder meer over de auto van het slachtoffer die wellicht in Steenbergen gestaan heeft”, zegt de politie van Zeeland-West-Brabant.

Als u informatie hebt over de verdwijning van Johan Van Der Heyden, dan kunt u dat laten weten via het algemene telefoonnummer (0900-8844) of via WhatsApp (06-12207006). Hebt u informatie, maar wilt u liever niet met de politie praten: www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio