© ROUDAUT MORGAN - COURTESY CELINE

Celine viert eerste parfum sinds 1964 met boetiek in Parijs

Celine vaart sinds Hedi Slimane in 2018 het roer overnam een nieuwe koers. Niet enkel schrapte hij het accent van de ‘e’ in het logo, hij brengt nu voor het eerst sinds 1964 een nieuw parfum uit bij het Franse modehuis. Niet een, maar liefst elf geuren in een keer.

Na het vertrek van Phoebe Philo werd Hedi Slimane aangesteld als de nieuwe creatief directeur van het Franse modehuis Celine. Meteen waaide er ook een nieuwe wind. Zo begon hij onder meer ook met een mannencollectie. In de beroemde Rue Saint-Honoré in Parijs opende zopas bovendien een winkel die helemaal in het teken staat van de elf nieuwe geuren die hij voor het label ontwikkelde, een haute parfumerie boetiek.

De nieuwe, uniseks geuren dragen de namen Reptile, La Peau Nue, Cologne Française, Parade, Saint-Germain-Des-Pres, Dans Paris en Nightclubbing en zijn geïnspireerd op het leven in de Franse hoofdstad. “Het idee om weer zeventien jaar oud te zijn en te leven in een wereld waarin je nog alle mogelijkheden voor je hebt liggen, was een grote inspiratiebron voor mij”, vertelt Slimane in een persbericht.

In de winkel voeren zwart marmer en heel wat spiegels de boventoon. Dat er speciaal een boetiek werd gelanceerd voor de komst van de nieuwe parfums hoeft niet te verbazen, want het is een feestelijke gebeurtenis voor het modehuis. Het laatste parfum van Celine dateert immers al uit 1964. Toen kwam Vent Fou uit.

NIET TE MISSEN