© Bart Van den Langenbergh

Afgesloten groene gebieden even open voor 25ste veldtoertocht van De Bokkespurters

Wielerclub De Bokkespurters uit Vosselaar haalt alles uit de kast voor de 25ste mountainbike veldtoertocht op zondag 10 november. Speciaal voor deze jubileumeditie gaan enkele afgesloten groene gebieden open voor fietsers.

bvdl

De deelnemers aan de 25ste veldtoertocht van De Bokkespurters verkennen zondag de mooiste plaatsen van Vosselaar. Ook enkele afgesloten groene gebieden gaan eenmalig open voor de mountainbikers. “Dat er langs en door deze ongekende plekken gefietst kan worden, is onder meer te danken aan privé-eigenaars die eenmalig voor deze toertocht hun gebied openstellen”, legt Filip Verschueren van De Bokkespurters uit. “Ook de Vlaamse Agentschappen Natuur en Bos en Onroerend Erfgoed hielpen een handje, zodat de fietsers een boeiend parcours kunnen afleggen. Zo rijden de fietsers langs de voormalige pastorie ’t Hof en de Konijnenberg.”

Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 34 kilometer tot 46 kilometer. Voor de jongste fietsers is er een speciale ‘kidstoer’ van 18 kilometer. Na de tocht staan de vrijwilligers van de Vosselaarse brandweer paraat om de fietsen grondig proper te spuiten. Mountainbikers kunnen zondag tussen 8u en 10.30u vertrekken aan het sportcentrum Diepvenneke in Vosselaar. Deelname kost drie tot vijf euro. De wielerclub verwacht minstens duizend fietsers.

www.bokkespurters.be

MEER OVER DOEN!-tips Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio