© Frederik Beyens

Havenarbeiders opgepakt voor invoer van lading cocaïne

De politie heeft dinsdag twee Antwerpse havenarbeiders opgepakt. Ze worden verdacht van de invoer van een grote lading cocaïne via de terminal van DP World.

sare

De drugsspeurders van de federale gerechtelijke politie vielen dinsdagochtend in alle vroegte binnen op verschillende plaatsen. In zijn ouderlijk huis in Borgerhout werd Ismail E.K. opgepakt. E.K. werkt al jaren als straddlerchauffeur op de terminal van DP World aan kaai 1700 van het Deurganckdok in de Waaslandhaven.

Elders pakten de speurders Rachid M. op, volgens Het Laatste Nieuws werkt die als controleur op dezelfde terminal. Zijn job zou eruit bestaan na te kijken of containers correct verplaatst worden en of lege containers zijn opgehaald.

Het duo wordt ervan verdacht succesvol een partij cocaïne te hebben uitgehaald. De drugs waren naar ons land verscheept in een container met quinoa. De coke werd niet onderschept maar toch hebben de speurders een goed idee van de grootte van de lading, die wordt voorlopig op ongeveer 750 kilogram geschat. Mogelijk werden wel nog sporttassen aangetroffen, hoorden de speurders iets op een telefoontap of kregen ze een tip uit het milieu.

Het parket geeft geen commentaar op het onderzoek, of en wanneer de verdachten voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter is dan ook niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Haven Antwerpen-Brugge