© Airbnb

Overnachten in het huis van Harry Potter, dat kan

Schuilt er in jou een fanatieke Harry Potter-fan? Dan is een tripje naar het Engelse plaatsje Lavenham iets voor op je bucketlist. Daar kun je via Airbnb namelijk in het huis overnachten waar Harry's ouders woonden.

flb

Het huis in Lavenham, gelegen in het graafschap Suffolk, is hetgene uit de films waar Harry’s ouders Lily en James met hun zoon woonden voor ze werden vermoord en het werd zodoende het op een na meest gefotografeerde gebouw van het Verenigd Koninkrijk.

De woonst stond in 2018 een tijdje te koop, maar kan nu via Airbnb gewoon afgehuurd worden om er een vakantie in door te brengen. Voor zo’n 127 euro per nacht krijg je toegang tot het huis waarin zich een slaapkamer, een living en een eetplaats bevinden. Er komt ook een tuintje bij.

Hoewel de woning deel uitmaakt van het fictieve stadje Godric’s Hollow - omdat het zo’n belangrijke rol kreeg in de Harry Potter-films - gaat de geschiedenis van het De Vere House verder dan dat. Zo ontleent het zijn naam aan de middeleeuwse familie De Vere, die toen bijna even rijk was als de koninklijke familie van Engeland.

NIET TE MISSEN