Lady Gaga duikt op in Gucci-film

Popster Lady Gaga (33) heeft opnieuw een grote filmrol te pakken. Eerder was ze al te zien aan de zijde van Bradley Cooper in A star is born, nu bereidt ze zich voor op een film over de familie Gucci, bekend van het prestigieuze modehuis.

jdr

Gaga zal de rol spelen van Patrizia Reggiani, de ex-vrouw van Maurizio Gucci. Hij was de kleinzoon van Gucci-oprichter Guccio Gucci en werd in 1995 voor zijn kantoor doodgeschoten. Reggiani werd voor die moord veroordeeld tot 29 jaar cel, maar kwam na 18 jaar in 2016 vervroegd vrij. Dat Maurizio Gucci zijn echtgenote in 1985 aan de kant schoof voor een jongere vrouw, zou aan de basis hebben gelegen van de moord.

Het hele verhaal wordt uit de doeken gedaan in het boek The house of Gucci: a sensational story of murder, madness, glamour, and greed van Sara Gay Forden. Het scenario van de film zal daarop worden gebaseerd. De film heeft nog geen naam, maar wel een regisseur, en die is niet van de minste: Ridley Scott. Hij maakte furore met onder meer Blade Runner, Gladiator en American gangster.

NIET TE MISSEN