Dit is de beste hotelbar van Europa

Voor een drankje in de beste hotelbar van Europa moet je naar buurland Luxemburg. 'Le 18', bar van het hotel Le Place d’Armes, is door een internationale jury verkozen tot de nummer één in zijn categorie tijdens de Villégiature Awards.

Vorige maand verzamelden 22 journalisten, onder meer van Vogue en Forbes, als jurylid in het Château de Ferrières in Parijs. Hun doel? Hotelbars in Europa beoordelen. Zij verkozen ‘Le 18’, de hotelbar van ‘Le Place d’Armes’ als winnaar.

De bar heeft deze titel volgens de jury verdiend omdat deze het centrum is van de zeven panden, die samen het hotel vormen. Van hieruit heb je zicht op een mooie binnentuin. Ook het interieur - dat het midden houdt tussen elegant en hedendaags dankzij de mix van ruwe materialen en gedimd licht - werd bejubeld.

Daarnaast werd er ook rekening gehouden met het aanbod op de drankenkaart. Vooral de uitgebreide selectie Franse, Engelse en Spaanse rum, zeldzame whisky’s en seizoensgerichte cocktails wisten de jury positief te verrassen. ‘Le 18’ laat andere genomineerden achter zich, waaronder ‘Le Joséphine’ in het Parijse Hôtel Lutetia, en de bar van het Amsterdamse luxehotel TwentySeven.

NIET TE MISSEN