© Jan Van der Perre

Twee jaar cel gevorderd voor zware vechtpartij in Sportpaleis

De 53-jarige Arie d.P. uit het Nederlandse Zwijndrecht staat in Antwerpen terecht voor een zware vechtpartij in het Sportpaleis in Merksem. Een van de slachtoffers liep daarbij een schedelbreuk op. Het openbaar ministerie vorderde twee jaar cel en 1.200 euro boete. De beklaagde ontkent en vraagt de vrijspraak.

Toon S. was op 15 december 2017 met de broers Daniel en Dimitri B. en nog een tiental andere vrienden naar het optreden van Dimitri Vegas & Like Mike gegaan in het Sportpaleis. Ze kregen het er met Arie d.P. aan de stok, nadat Toon S. mogelijk wat bier op zijn vriendin had gemorst.

“De beklaagde, die volgens getuigen onder invloed was van drugs, ontblootte zijn tanden en was uit op een confrontatie. Daniel B. kreeg als eerste een elleboogstoot. Vervolgens scheurde hij het T-shirt van zijn bovenlichaam en gaf hij Toon S. een vuistslag op het hoofd”, stelde procureur Sylvie Van Baden.

Het slachtoffer verloor het bewustzijn en viel op de grond. Hij werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht en lag een tijdje in coma. Dimitri B. had in het tumult een gebroken neus opgelopen, maar het is volgens de procureur niet duidelijk of de beklaagde daarvoor verantwoordelijk was.

Tijdens het onderzoek naar de dader werd eerst een andere man gearresteerd, maar hij bleek niets met de vechtpartij te maken te hebben. Arie d.P. kwam als verdachte in beeld, nadat er in Nederland een getuigenoproep werd gelanceerd met camerabeelden van de feiten.

Hij verklaarde dat Toon S. en zijn entourage zich misdragen hadden tegenover zijn vriendin en dat hij als eerste geslagen werd. De camerabeelden spreken dat echter tegen: Arie d.P. was de enige die klappen had uitgedeeld.

De beklaagde erkende dat hij één slag aan Toon S. had gegeven. “Maar dat was niet dé vuistslag, waardoor het slachtoffer in coma is beland”, zei advocaat Tim Smet. Moest de rechtbank daar toch anders over denken, dan meent hij dat er sprake was van uitlokking.

Vonnis op 2 december.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio