KV Mechelen roept eigen fans op om “racisme van enkelingen” niet te tolereren na incident met Ilaimaharitra

Het incident rond Marco Ilaimaharitra krijgt mogelijk nog een staartje. De middenvelder van Charleroi kreeg zondagavond racistische verwijten te horen in het AFAS Stadion en ging na het laatste fluitsignaal (terecht) door het lint. Scheidsrechter Jonathan Lardot gaf hem zelfs nog geel en bijgevolg een schorsing voor zijn forse reactie. Maar ook Malinwa staat aan zijn kant.

LEES OOK. Charleroi-speler Ilaimaharitra racistisch bejegend door KV Mechelen-supporter

“KV Mechelen veroordeelt elke vorm van racisme en discriminatie en wacht het onderzoek van de bevoegde instanties af”, klinkt het daags na het voorval op de clubwebsite. “De scheidsrechter en de matchverantwoordelijke van de KBVB hebben immers meteen na de eerste melding van de speler acties ondernomen en maken hun verslag eerstdaags over.”

(Lees verder onder de video)

‘Nee tegen racisme’

Ook het Supportersorgaan van Malinwa keurt elke vorm van discriminatie af. “We roepen onze supporters – die alom worden geprezen als één van de beste supporterskernen van België op – om dit gedrag van enkelingen niet te tolereren”, zegt voorzitter Gert Van Dyck. “Spreek hen erop aan of meld het aan de club. Het is jammer dat een erg sterke en sfeervolle wedstrijd tussen twee zeer goede ploegen op deze manier in het nieuws moet komen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer voetbalnieuws