© ISOPIX

Zac Posen trekt na 18 jaar stekker uit zijn gelijknamig label

Zac Posen heeft bekendgemaakt dat hij stopt met zijn gelijknamige modelabel. De boeken gaan dicht, want verschillende kandidaat-kopers hapten uiteindelijk niet toe. Na achttien jaar is het dus over en uit voor de Amerikaanse modeontwerper.

flb

Bijna twee decennia lang behoorden de ontwerpen van Zac Posen tot de favorieten van de sterren om op de rode loper te dragen, maar daar komt nu een einde aan. Eigenaar House of Z and Z Spoke liet vrijdag weten dat het de zaken stopzet en dat geen koper werd gevonden. Posen zelf reageerde al door te zeggen dat hij “diep bedroefd is dat er een einde komt aan het avontuur dat bijna twintig jaar heeft geduurd”.

“Het managementteam heeft heel hard gewerkt om ons door de steeds moeilijkere uitdagingen in de modewereld te loodsen”, schrijft hij in een verklaring op Instagram. “We zijn teleurgesteld dat deze inspanningen zonder succes bleven en triest dat er een einde aan komt. Ik zal altijd ongelofelijk trots blijven op wat we samen gecreëerd hebben en blijf hoopvol voor de toekomst.”

De 39-jarige ontwerper richtte in 2001 zijn modehuis op. Onder meer sterren als Rihanna, Sarah Jessica Parker en Gwyneth Paltrow waren bekende fans van zijn creaties. Hij is ook nog aan de slag als creatief directeur bij Brooks Brothers. Of hij binnenkort een nieuwe uitdaging aangaat, blijft voorlopig onduidelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NIET TE MISSEN