© © Gil Plaquet

Dronken chauffeur schuift met auto rakelings naast politievoertuig

Tijdens de weekendcontroles van de politie Mechelen-Willebroek bij 1.072 bestuurders bleken dertig chauffeurs dronken achter het stuur te zitten. Een van hen schoof na het remmen rakelings naast een patrouillewagen van de politie. De inspecteurs konden op het nippertje wegspringen.

ldn

In totaal zijn negen rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Dat was het geval bij een bestuurder aan de afrit Puurs van de A12 in Willebroek. “Die afrit kenmerkt zich door een scherpe bocht naar rechts. Door de regen was de rijweg ook glad. Aan het einde van die afrit stonden twee van onze collega’s naast hun dienstvoertuig controles uit te voeren. De bestuurder merkte ze te laat op en moest volop in de remmen gaan. Hierdoor blokkeerden de vier wielen en schoof het voertuig weg. De agenten moesten wegspringen om niet aangereden te worden.”

De bestuurder kwam rakelings naast het geparkeerde dienstvoertuig tot stilstand. Hij legde een positieve ademtest af en had 1,2 gram promille alcohol in zijn bloed. “Enigszins aangedaan gaf de betrokkene zijn onverantwoord rijgedrag toe. Hij zal dit, in samenhang met zijn alcoholgebruik, mogen gaan uitleggen aan de politierechter’, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Man stapt opnieuw dronken in auto

Een andere bestuurder, een man uit Mechelen, blies bij een controle op de R6 in Mechelen opzettelijk heel zacht, zodat een geldige ademtest niet lukte. Pas na enige overtuiging blies hij wel voldoende. Hij had 2,1 gram promille alcohol in zijn bloed. “De betrokkene liet zijn ongenoegen blijken omdat wij hem verbaliseerden met onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs en omdat we hem niet naar huis brachten. Enkele minuten nadat wij onze controleplaats hadden verlaten, dacht hij dat de kust veilig was. Hij stapte in zijn auto en reed verder, ondanks het opgelopen rijverbod”, zegt Van de Sande.

Op de Antwerpsesteenweg in Mechelen kon de bestuurder gevat worden. Hij kreeg een proces-verbaal wegens rijden tijdens een periode van onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs. Het voertuig van de betrokkene werd vervolgens geïmmobiliseerd voor de duur van het rijverbod. De auto blijft vijftien dagen gestald op de terreinen van de takeldienst, alles op kosten van de chauffeur.

Tijdens de actie werd ook bij elf bestuurders het rijbewijs ingetrokken voor 6 uur. Acht bestuurders moesten hun auto gedurende drie uur aan de kant laten staan.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio