Simon Vermeiren redt de meubelen voor Lierse Kempenzonen

Lierse Kempenzonen blijft ongeslagen onder de vleugels van coach Dirk Gyselinckx. De Pallieters vochten tot twee keer terug op bezoek bij Rupel Boom en sleepten zo een 2-2 gelijkspel uit de brand. Simon Vermeiren scoorde beide goals.

kugu

Lierse Kempenzonen kon in het Boomse park geen beroep doen op zijn centrale duo achterin Fréderic Frans en Hannes Smolders. Frans liep eerder deze week een kuitletsel op en is een drietal weken buiten strijd. Smolders worstelt met knieperikelen en moet maandag op doktersvisite. Thomas Wils en Kassim Doumbia moesten zo het slot op de deur worden. Op het middenveld ontbrak de geschorste Jordi Maus.

Met vertrouwen

Met vier op zes op het rapport klopte Lierse Kempenzonen met aangesterkt vertrouwen aan in Boom. Maar echt veel klaarmaken lukte de Pallieters er aanvankelijk niet. In een fysiek getinte eerste 45 minuten begonnen de Lierenaars nog veelbelovend met een afschamper van Buyens en een schot van Da Silva op de vuisten van Deloose, maar niettemin kwam de echte dreiging toch van de thuisploeg. Al was ook die er vrij zuinig mee.

Schaessens dwong Rausin wel tot een fraaie parade en iets voor het halfuur viel er zowaar zelfs een doelpunt uit de lucht. Laureys mocht al te gemakkelijk op wandel, slalomde zonder veel tegenwerk voorbij vier bezoekers en legde via de vingertoppen van Rausin droog in de korte hoek. Rupel Boom op rozen, Lierse alweer een keer op achtervolgen aangewezen.

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Fysieke veldslag

Al was Lierse Kempenzonen vrij snel klaar met zijn inhaalrace, want amper twee minuten op het veld vond Vermeiren met een rake kopbal op aangeven van Kindermans de gelijkmaker. Maar opnieuw amper twee minuten verder lieten de Pallieters zich alweer ringeloren, toen Polizzi van op afstand zijn pegel voorbij Rausin zag verdwijnen.

Wat volgde was een fysieke veldslag, waarin de Pallieters nog wel beukten, maar bitter weinig echte doelkansen forceerden. Tot Simon Vermeiren net voor sluitingstijd op aangeven van Nelissen toch nog de 2-2 tegen de touwen prikte en Lierse Kempenzonen alsnog een zevende nederlaag in tien wedstrijden kon vermijden.

  • RUPEL BOOM: Deloose, Mambabua, De Paepe, Farin, Daeseleire, Spaenhoven, Put, Schaessens, Polizzi (74’ Augustynen), Laureys (85’ Jaeken), Binst (74’ Siebens).
  • LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Delorge, Wils, Doumbia, Nelissen, Sols (71’ Maesen), Buyens, Janssen, Da Silva (38’ Kindermans), Van Aerschot, Kargbo (46’ Vermeiren).
  • DOELPUNTEN: 26’ Laureys 1-0, 47’ Vermeiren 1-1, 49’ Polizzi 2-1, 89’ Vermeiren 2-2.
  • GELE KAARTEN: 39’ Wils, 45’ Farin, 57’ Put, 78’ Augustynen, 81’ Deloose.
  • RODE KAARTEN: geen.
  • SCHEIDSRECHTER: Stevens.
  • TOESCHOUWERS: 2.500.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws