© smb

Heist zakt dieper weg na nieuw verlies

Wat de match van de wederopstanding moest worden, draaide voor Heist uit op een sisser van formaat. Dender scoorde twee keer in de eerste helft, de thuisploeg kon nadien geen vuist meer maken.

GF

Coach Demets sleutelde aan de ploeg op een aantal posities. Zo verscheen Senad Karahmet voor het eerst aan de aftrap en zat onder meer Absisan verrassend op de bank. Odutayo kwam opnieuw in de basis, dat was geleden van de vierde speelde op RWDM en zijn rode kaart.

Veel geluk kende Karahmet niet bij zijn debuut, want na een dik kwartier moest hij al vervangen worden door Roel Tambeur. Een blessure aan de enkel. Twee minuten later stond het 0-1, een individuele actie van Hens en Dender aan de leiding. Een klap voor Heist, dat zwak speelde. In de aanvangsfase werd nog wel een goal van Gendebien afgekeurd. Maar veel kreeg de thuisploeg niet klaar. Rowell dan weer wel, die vlamde staalhard tegen de paal. Op een uitbraak scoorde Van Vaerenbergh voor de rust de 0-2.

Coach Demets paste zijn tactisch plan aan, hij hield na de pauze achteraan nog drie spelers over. Hij gooide in het slotkwartier Webers mee in de aanval. Maar veel soelaas bracht het niet, Heist moest berusten in een pijnlijke nederlaag.

Ontgoocheld

“Ik ben heel ontgoocheld in mijn ploeg”, zei Demets. “De spelers zullen het deze week op training wel voelen.”

Absisan zat op de bank omdat de middenvelder last had van kleine kwaaltjes en niet topfit was. Regnier kreeg als enige een gele kaart. Zijn derde, hij mist dus zeker de wedstrijd van volgende zaterdag om 19.30 uur in Dessel. Een duel met extra pit en om naar uit te kijken want een sportief duel met ex-trainer Karel Keleman, de voorbije drie seizoenen aan het roer in Heist.

© smb

MEER OVER KSK Heist

Meer voetbalnieuws