© Thijs Pattyn

Bestuurder die wegvluchtte na aanrijding van gezin van vier geeft zich aan

De bestuurder die zaterdagavond betrokken was bij een auto-ongeval in het West-Vlaamse Heuvelland waarbij een gezin van vier klemzat in hun wagen, heeft zichzelf aangegeven. Dat meldt de lokale politie. Meer informatie over de identiteit van de bestuurder volgt later op de dag.

ptb, jvh

De hulpdiensten moesten zaterdagavond, even voor 19 uur, uitrukken naar de Poperingestraat in de Heuvellandse deelgemeente Westouter voor een ongeval tussen twee wagens ter hoogte van het kruispunt met de Sint-Pietersstraat.

Er was een aanrijding gebeurd tussen een witte BMW met Franse nummerplaat en een Seat, die in een veld belandde. In de Seat bevond zich een gezin uit Poperinge: ouders K. D. (43) en C. V. (39) en hun zonen van 14 en 9 jaar. De brandweer moest hen uit het wrak bevrijden.

De slachtoffers werden voor verzorging afgevoerd naar het ziekenhuis. De moeder raakte zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

In de Franse BMW werd niemand aangetroffen, de bestuurder was vlak na het ongeval weggegaan. Wellicht gaat het om een persoon uit Godewaarsvelde, een Franse gemeente die grenst aan Poperinge.

De Poperingestraat bleef een tijdje afgesloten voor alle verkeer terwijl de brandweer de weg reinigde en de politie de nodige vaststellingen deed.

© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn