© BELGA

Westerlo laat overwinning in de slotfase uit handen glippen tegen Lommel

Westerlo schoot zich zaterdagavond stevig in de eigen voet. Kurt Abrahams leek de Kemphanen op weg te zetten naar een nipte overwinning. In de slotfase strafte Abdoulie Sanyang verdedigend gestuntel bij de thuisploeg af.

LEES OOK. Geschillencommissie buigt zich wellicht dinsdag over gestaakte OHL-Union

De geblesseerde Ambroise Gboho zat niet in de kern bij Westerlo, zodat Igor Vetokele de plaats in nam van zijn Ivoriaanse ploegmaat. Voor Vetokele meteen de eerste basisplaats van het seizoen nadat hij, geplaagd door een aanslepend knieletsel, pas midden oktober debuteerde voor de Kemphanen. Bij de bezoekers verving Ricardo Ippel de geschorste Romeni Scott Bitsindou.

Doelman Tomas Svedkauskas zorgde voor het eerste hete standje in het eigen strafschopgebied. De Litouwse doelman waagde zich aan een risicovolle dribbel, verspeelde de bal en mocht van geluk spreken dat Kurt Abrahams en Vetokele niet scherp genoeg reageerden. In minuut elf kwam zijn collega aan de overkant, Berke Özer, uit. Hij raakte de bal niet helemaal zuiver. Maxime Biset sprong zijn doelman op de doellijn bij en haalde de rebound van Arne Naudts van de lijn weg. Een vrije trap van Lukas Van Eenoo miste precisie. Iets voorbij het halfuur tikte Svedkauskas een verdwaalde hoekschop van Bryan Van Den Bogaert onder de lat weg. Onmiddellijk daarna rende Özer alweer ver uit zijn doel. Hij liep pardoes ploegmaat Gilles Dewaele omver en kwam met de schrik vrij toen Alessandro Cerigioni de bal van op ruim twintig meter naast het lege doel plaatste.

Even later was er appel voor handspel in het Lommelse strafschopgebied na een voorzet van Abrahams. De Zuid-Afrikaanse middenvelder kreeg nadien van dichtbij de bal niet voorbij de Lommelse doelman. Westerlo had 66% balbezit in de eerste helft. Veruit meer doelpogingen ook. Maar een doelpunt bleef voor de rust uit. Westerlo zorgde in de tweede helft meteen voor de eerste dreiging. Op aangeven van Van Eenoo besloot Vetokele net naast en Van Eenoo geraakte van dichtbij niet voor Svedkauskas. Op de counter stuitte Abdoulie Sanyang op Özer. Een kwartier voor het einde infiltreerde Van Eenoo in de vijandelijke zone. Dit keer werkte Abrahams zijn assist af. Twee minuten later ranselde Özer een poging van Sebastiaan Brebels uit zijn doel. Sanyang claimde nog een strafschop. Maar scheidsrechter Kevin Debeuckelaere wilde er niet van weten. Westerlo leek de schaapjes op het droge te hebben. Dat was zonder Sanyang gerekend. Hij strafte laks verdedigen bij geel-blauw af en verschalkte Özer. De winst in de eerste periode lijkt voor Westerlo nu wel heel ver weg.

WESTERLO: Özer, Dewaele, Biset, Soumah, Van Den Bogaert, Abrahams, Antunes, Van Eenoo, Brüls (82’ Keita), Remmer, (66’ Buyl) Vetokele (62’ Emenike)

LOMMEL: Svedkauskas, Hendrickx, Neven, Siekman, Khammas, Sanyang, Ippel, Brebels (86’ Abbou), Henskens (90’ Thordarsson), Naudts, Cerigioni (81’ Krizan)

DOELPUNT: 75’ Abrahams 1-0, 90’ Sanyang 1-1

GELE KAARTEN: 19’ Cerigioni, 30’ Henskens, 40’ Van Den Bogaert, 90’ Buyl

TOESCHOUWERS: 3.000

SCHEIDSRECHTER: Debeuckelaere

Meer voetbalnieuws