Systeem van Brys en oogstrelende traptechniek van Holzhauser helpen Beerschot voorbij Roeselare

Print
De terugkeer naar het 3-5-2-systeem van Marc Brys, meer rust in de defensie en twee oogstrelende passes van Rapha Holzhauser. Dat was zaterdagavond het recept dat Beerschot naar een tweede zege onder Hernan Losada leidde. Wil de club straks meedingen naar de tweede periodetitel, dan zal het offensief wel nog iets sterker voor de dag moeten komen.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Beerschot toonde klasse én goede wil, sterke Holzhauser als libero

Twee oefenmatchen. Het is misschien nog de beste manier om de laatste twee wedstrijden van de eerste periode tegen Roeselare en Lommel te omschrijven. Hernan Losada greep die gelegenheid aan om bij de komst van de West-Vlamingen verder te slijpen aan zijn team voor de terugronde. Nadat hij een week geleden op Lokeren al eindigde in een 3-5-2-systeem, zette de Argentijn zaterdagavond zijn pionnen voor het in zijn favoriete opstelling waarin hij zelf onder Marc Brys nog voetbalde. Holzhauser opereerde opnieuw als centrale pion in de driemansdefensie met Bourdin en Prychynenko. Vorogovskiy en Réda waren de lopende jongens op de flanken. 

Het was een recept dat naar meer smaakte. Defensief straalde Beerschot veel meer rust uit, Holzhauser was in zijn nieuwe rol opvallend meer aanwezig dan op het middelveld. Een mak Roeselare, dat dit seizoen op verplaatsing nog geen enkel punt wist te pakken, is op dat vlak misschien niet de beste waardemeter, maar voor Losada en co is het alvast een opsteker en een goede basis om verder op te bouwen. 

Offensief was het nog wat zoeken bij de thuisploeg. Om de bezoekende defensie te ontwrichten lag het tempo nog veel te laag, al had Brogno in het begin en op het einde van de eerste helft twee uitstekende kansen om te scoren. Stuntelig, zo wrong hij ze beiden de nek om. Het was Holzhauser die zijn oogstrelende traptechniek moest boven halen om de ban te breken. Op het kwartier zette hij met een heerlijke pass over vijftig meter Réda voor Biebauw, de Algerijn - die op zijn  flank regelmatig voorin de neus aan het venster stak - werkte beheerst overhoeks af. Net voor rust schilderde de Oostenrijker een vrije trap perfect op het hoofd van de inlopende Placca: 2-0. 

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste 45 minuten: Beerschot controleerde moeiteloos achterin en ging met een aantal speldeprikjes op zoek naar een derde doelpunt. Noubissi werkte opnieuw hard, maar blijft met zichzelf en de bal worstelen. Het was opnieuw Holzhauser die voor dreiging moest zorgen. Rapha tekende bijna voor een olympisch doelpunt, maar zijn zijn indraaiende hoekschop net voor de lijn gekeerd. Net voor zijn wissel kreeg Brogno nog een derde kans om zijn naam op het scorebord te zetten, deze keer stond de paal in de weg. 

En zo maakte Beerschot het ongewild toch nog spannend. Driekwart wedstrijd waren de bezoekers niet in de buurt van Vanhamel verschenen, maar uit het niets knokten de West-Vlamingen zich nog in de wedstrijd. Na balverlies op het middenveld mocht Naessens ongehinderd een voorzet van Saviour in doel verlengen - een sterke Prychynenko liet zich hier te makkelijk aftroeven. 

Het was slechts een stuiptrekking van de jongens uit de Rodenbachstad. De Kielse zege kwam niet meer in gevaar. In de slotfase was Beerschot met een paar halve kansjes zelfs nog dicht bij een derde treffer. Scoren lukte echter niet meer. Als de club straks in periode 2 effectief wil meestrijden voor de knikkers, zal het hier toch nog wat doortastender moeten zijn. 

Meer voetbalnieuws