© Tom Palmaers

Man uit Schilde aangehouden voor poging doodslag in Hasseltse hotelkamer

Een 32-jarige man uit Schilde wordt verdacht van poging doodslag op een 50-jarige vrouw. Die werd woensdag zwaargewond aangetroffen in een hotelkamer in Hasselt. De onderzoeksrechter besliste om de man aan te houden.

jtp

De 50-jarige vrouw werd woensdag zwaargewond teruggevonden in een rendez-vous hotel in Hasselt. Ze werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, maar intussen is haar toestand stabiel. De man, die een vriendin in Hasselt heeft, had met de vrouw afgesproken in het hotel. Hij had haar via de sociale media leren kennen.

De Antwerpenaar belde zelf naar de hulpdiensten nadat hij de vrouw op het hoofd had geslagen. Hij verklaarde eerst dat er woensdagochtend plots twee personen in de kamer stonden die de Portugese vrouw aanvielen. Uit het verdere onderzoek bleek dit echter niet te kloppen. De verdachte is een drugsverslaafde die eerder ook al in aanraking is gekomen met de politie. Dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer die moet beslissen of hij al dan niet achter de tralies moet blijven. In het onderzoek naar de feiten bekeek de politie onder meer camerabeelden uit de omgeving.

De lokale politie voert het verdere onderzoek naar de exacte omstandigheden van de feiten.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio