Van een knappe ridder tot een koninklijke baby: zes nieuwe kerstfilms om bij weg te dromen

Ben je verzot op melige kerstfilms? Dan beleef je de komende kerstperiode de tijd van je leven met Netflix. Binnenkort lanceert de streamingsdienst maar liefst zes nieuwe kerstfilms waar elke fan van het genre zijn vingers bij zal aflikken.

1. Holiday in the Wild

Net voor je tweede huwelijksreis gedumpt worden en helemaal alleen naar Zambia moeten vertrekken. Het overkomt het hoofdpersonage van Holiday in the Wild, vertolkt door Kristin Davis van Sex and the City. Wanneer ze echter een knappe, stoere piloot ontmoet die zich inzet voor het welzijn van weesolifanten, besluit de New Yorkse om Kerstmis door te brengen in een olifantenweeshuis in Zambia. De film verschijnt op 1 november.

2. Let It Snow

Een groepje Amerikaanse jongeren moet noodgedwongen kerstavond met elkaar spenderen, nadat ze vast komen te zitten door een sneeuwstorm in het slaperige dorpje Midwestern Town. Samen beleven ze echter de meest knettergekke, romantische, dolkomische avonturen. Netflix liet meteen ook zijn allerbeste acteurs erin opdraven: Kiernan Shipka (The Chilling Adventures of Sabrina), Liv Hewson (Santa Clarita Diet) en Shameik Moore en Jacob Batalon (Spiderman). De film verschijnt op 8 november.

3. Klaus

Dol op animatiefilms? Dan is Klaus een echte aanrader. Op de meest ongelukkige plaats ter wereld willen een postbode en een speelgoedmaker een vleugje geluk en barmhartigheid verspreiden, maar worden ze tegengewerkt door nukkige dorpsbewoners die koste wat het kost willen voorkomen dat hun dorp overspoeld wordt met levensvreugde. De film verschijnt op 15 november.

4. The Knight Before Christmas

Vorig jaar mocht Vanessa Hudgens al de hoofdrol spelen in één van hun kerstfilms, dit jaar is ze opnieuw van de partij. In Knight Before Christmas vertolkt ze de rol van een gedesillusioneerde lerares die het hof gemaakt wordt door een knappe ridder, die op magische wijze naar het heden is getransporteerd. De film verschijnt op 21 november.

5. Holiday Rush

Als een vader van vier vlak voor Kerstmis zijn job verliest, dreigt Kerstmis voor zijn verwende kinderen in het water te vallen. Om zijn geliefde job als radiopresentator te kunnen blijven uitoefenen, probeert de hoofdrolspeler samen met zijn producer en zijn zus om een radiostation te kopen. Dit lukt echter enkel als het hele gezin bereid is om hun luxueuze leventje achter zich te laten. De film verschijnt op 28 november.

6. A Christmas Prince: The Royal Baby

Ook prinsessenfilms zijn een gegarandeerd recept voor succes in de kerstperiode. In dit derde deel van de populaire reeks zetten journaliste Amber en prins Richard een volgende, grote stap in hun relatie. Het koninklijke koppel verwacht een baby. Een vlekkeloze zwangerschap zit er vanzelfsprekend niet in voor Amber. Zo dreigt de komst van een koninklijke delegatie uit een ver land roet in het eten te gooien. De film verschijnt op 5 december.

NIET TE MISSEN