Celstraf met uitstel voor dodelijke vechtpartij in Antwerps café

Foto: rr

Celstraf met uitstel voor dodelijke vechtpartij in Antwerps café

Print
Antwerpen 2060 -

De rechtbank heeft Sittichai T. veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel. Bij een caféruzie gaf hij een klap aan slachtoffer Michel Cleutjens, die overleed enkele dagen later.

De vechtpartij in en aan café SaTang in de Van Arteveldestraat in Antwerpen speelde zich af in de nacht na de overwinning van de Rode Duivels tegen Brazilië op het WK voetbal in juli 2018. Slachtoffer Michel Cleutjens (52) kreeg binnen in het café een klap van Sven D.K. (43). Cleutjens kwam ten val tegen de toog, krabbelde overeind en werd het café uitgewerkt. Voor de deur van het café kreeg hij uit het niets een vuistslag in zijn gezicht. Cleutjens belandde met zijn hoofd op de grond, enkele dagen later overleed hij in het ziekenhuis.

De man die de fatale klap gaf kon snel geïdentificeerd worden als Sitthichai T. (27) uit Borgerhout.Die bekende dat hij de vuistslag gegeven had, wel zei hij dat hij dacht dat Cleutjens iemand anders was. “Een man die mijn vriendinnen lastig viel had dezelfde kledij aan.” In de rechtbank omschreef T. de feiten als ‘een spijtig ongeluk’.

De rechtbank veroordeelde T. voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg tot een gevangenisstraf van twee jaar met uitstel. De man moet zich wel laten begeleiden voor zijn agressieproblemen gekoppeld aan het gebruik van alcohol.

Sven D.K. werd veroordeeld voor opzettelijke slagen en verwondingen. Hij moet een werkstraf van honderd uren uitvoeren. D.K. had aangehaald dat hij uit wettige zelfverdediging handelde maar de rechtbank vond die uitleg geen steek houden. “D.K. bleef de confrontatie opzoeken.”

Omdat de rechtbank enkel T. schuldig acht voor het overleden van Cleutjens kunnen de nabestaanden van het slachtoffer geen schadevergoeding eisen van D.K. Sittichai T. moet aan de mindejarige dochter van het slachtoffer zesduizend euro betalen, hetzelfde bedrag krijgt de moeder van Cleutjens. Aan verschillende andere nabestaanden werden bedragen van 750 tot 2.500 euro toegekend.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio