Duitse Elle ligt onder vuur

De Duitse versie van modeblad Elle krijgt het serieus te verduren. Het Instagramaccount Diet Prada, dat de modewereld graag op de vingers tikt, ontdekte dat modellen met een Afrikaanse achtergrond worden omschreven als ‘trend’.

vwh

In de nieuwste editie van de Duitse Elle worden zes modellen met een donkere huidskleur in de kijker geplaatst. En het is de titel die het blad erbij plaatste die volgens Diet Prada echt niet door de beugel kan. “Black is back”, staat erbij geschreven, doelend op het feit dat zwarte modellen in het modebeeld een trend zijn.

“Dit is geen goede look, Elle Duitsland”, schrijft Diet Prada bij een foto van de bewuste pagina uit het blad. “Voor hun novembernummer schrijven ze dat het zwarte model weer in de mode is, terwijl er op de andere pagina’s vooral blanke modellen te zien zijn. Zelfs op de cover, waar het thema ‘Back to Black’ op te lezen is, werd voor een blank model gekozen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ironisch genoeg weigerde het blad tot voor kort om modellen met een donkere huidskleur visibiliteit te geven. Bovendien kunnen ze de dames blijkbaar niet van elkaar onderscheiden. In het midden van de special rond de hen , staat een foto van de verkeerde vrouw. De foto van Janaye is er eigenlijk een van Naomi Chinwing. Dit houd je niet voor mogelijk”, staat er nog.

NIET TE MISSEN