Onwaarschijnlijke start: beste KV Mechelen sinds 1991/92, gedeeld beste promovendus

Foto: Photo News

Onwaarschijnlijke start: beste KV Mechelen sinds 1991/92, gedeeld beste promovendus

Print

De allereerste campagne in Play-off 1 is, zoals de spelers zelf aangeven, nog veraf. Maar dat doet niets af aan de bijzonder knappe start die KV Mechelen nu al genomen heeft met 23 op 36. Zo zijn Wouter Vrancken en zijn troepen zich stilaan zelfs in de geschiedenisboeken aan het voetballen.

LEES OOK. KV Mechelen beleeft een historische seizoensstart, maar is absoluut nog niet bezig met Play-off 1: “Veel te vroeg”

Sinds de vereffening was het rapport na twaalf speeldagen op het hoogste niveau nog geen enkele keer zo sterk. Voor de overwinning in Beveren was de ploeg van het seizoen 2010/11, toen nog met Marc Brys aan het roer, de koploper met 22 punten. Exact halverwege het seizoen hadden zij toen 28 op 45. Als de huidige kern dus nog minstens twee van de komende drie competitiewedstrijden kan winnen, steekt het ze ook op dat vlak voorbij.

Voor het KV dat nóg beter aan het seizoen begon dan het huidige moeten we al terug naar 28 jaar geleden, in het seizoen 1991/92. De sterrenploeg waarin Georges Leekens nog de coach was, Michel Preud’homme de netten schoon hield en onder meer topschutter René Eykelkamp voor de doelpunten zorgde, startte toen met 26 op 36. Ze zouden uiteindelijk op de vierde plaats stranden en net naast de Beker van België grijpen na een verloren finale tegen de buren van Antwerp.

Nog opvallend: Er was in de voorbije vijftig jaar van de Belgische hoogste klasse geen enkele promovendus die beter van start ging dan dit KV Mechelen. Cercle Brugge kon het enkel evenaren met eenzelfde 23 op 36 in het seizoen 1979/80.

Meer voetbalnieuws