Ouders slachtoffer Pokémonmoord: “Shashia was niet naïef, er viel haar niets te verwijten”

Print

Jonny Van den Broeck (28) is veroordeeld tot levenslang voor de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg. Haar ouders reageren opgelucht. “Er werd op het proces gezegd dat ze misschien naïef was geweest. Ik vind het belangrijk dat nu duidelijk is vastgesteld dat Shashia helemaal niets te verwijten viel”, zei haar mama na afloop van het proces rond de ‘Pokémonmoord’.

Van den Broeck zelf hoorde het verdict schijnbaar onbewogen aan. Dat was anders bij de nabestaanden van Shashia. Die vielen elkaar na afloop in de armen en verklaarden opgelucht te zijn met de zware straf. “Naïef? Als zij het niet was geweest, was dit met een ander meisje gebeurd. Dat is nu wel duidelijk”, zei de mama van Shashia.

Ook papa Didier Moreau was opgelucht. “Die vijftien jaar ter beschikkingstelling van de maatschappij is heel belangrijk voor mij en voor Shashia’s broer. De maatschappij is voor lange tijd van een perverte, sadistische psychopaat verlost. We weten nog altijd niet wat er precies gebeurd is, maar we kunnen met dit proces wel een hoofdstuk afsluiten.”

Ouders slachtoffer Pokémonmoord: “Shashia was niet naïef, er viel haar niets te verwijten”
Shashia’s moeder Diane Verschaeren, haar partner Gunther en Shashia’s vader Didier Moreau na de uitspraak. Foto: Jan Van der Perre
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio