Pokémonmoord: levenslang voor Jonny Van den Broeck

Foto: Jan Van der Perre

Pokémonmoord: levenslang voor Jonny Van den Broeck

Print
Antwerpen -

In het assisenproces rond de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg, beter bekend als de Pokémonmoord, is Jonny Van den Broeck (28) maandag veroordeeld tot een levenslange celstraf en 15 jaar ter beschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. Dat is vijf jaar meer dan de advocaat-generaal had geëist. Dat besliste de jury na drie uur beraadslagen.

LEES OOK. “We moeten de maatschappij maximaal tegen deze man beschermen”

Advocaat-generaal Björn Backx had maandagvoormiddag levenslang gevorderd plus tien jaar ter beschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. “Dat is geen blinde repressie, ik baseer die straf op de gruwel en de zinloosheid van de feiten, het feit dat hij de moord probeerde te camoufleren en een vals spoor opzette en op de persoonlijkheid en houding van Jonny Van den Broeck”, zei Backx.

Jonny Van den Broeck had aan het begin van het proces voor het eerst bekend dat hij Shashia Moreau op 7 februari 2017 had meegenomen naar zijn appartement in de Van Stralenstraat in Antwerpen, waar ze volgens zijn verklaring “per ongeluk” was gestorven door ruwe wurgseks. Daarna had hij haar naakt en vastgebonden begraven in de tuin, waar ze twee dagen later werd gevonden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio